Gündem

İstiklal'deki bombalı saldırıda ÖSO ayrıntısı

19 Kasım 2022 13:35

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili tutuklanan Ahmad Haj Hasan, Yasir Al Korali, Fatma Berkel, Ferhat Habeş, Hüseyin Güneş, Rama Eltaha ve Ahmed Elşeybun'un ifadeleri ortaya çıktı.

İfadelerde, bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir'in Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Ferhat Habeş ve Fatma Berkel'in evine yerleştiği, daha sonra Ferhat Habeş'e ait tekstil atölyesinde kaldığı belirtildi.

Albashir daha sonra da kısa süreliğine Ahmad Haj Hasan'ın ve Rama Eltaha'nın evinde kaldı.

Sözcü gazetesinden Fırat Fıstık'ın haberine göre; Ahmad Haj Hasan savunmasında PKK'lı olmadığını ağabeyinin Özgür Suriye Ordusu'nda savaşırken hayatını kaybettiğini özellikle belirtti ve “Ben asla PKK’yı tutmuyorum. Benim ağabeyim Suriye Özgür Ordusu’nda şehit edilmiştir. Benim bu olayla bir ilgim yoktur. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Albashir'i patlamanın gerçekleştiği gün de dahil olmak üzere üç kez Taksim'e götüren kişi olan Yasir El Korali kendisinin korsan taksici olduğunu söyledi ve “Türkiye'de 7 yıldır yaşamaktayım. Çocuklarım Türkiye'de doğdu. Eğer bilseydim bu kadın bunları yapacaktı, bu kadını arabama alıp onu götürmezdim” diye konuştu. Korali'nin kullandığı araçta bomba kalıntıları tespit edildi.


TIKLAYIN - İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı düzenleyen Albashır'ın ifadesi ortaya çıktı

TIKLAYIN - İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısının organizasyonunda yer alan kilit isimler ve rolleri

TIKLAYIN - İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'ın, patlama noktasını kayıt altına aldığı görüntüler ortaya çıktı

TIKLAYIN - İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili 17 şüpheli tutuklandı