Gündem

İstanbul’da iş yerinde çıkan yangın söndürüldü: Spor salonu yandı, binalarda büyük çapta hasar oluştu

05 Eylül 2023 12:21

İstanbul Ataşehir'de bir binada çıktıktan sonra 4 binaya daha sıçrayan yangın söndürüldü.

Yangın, ekiplerin çalışması sonucunda ilk etapta kısmi olarak kontrol altına alınırken soğutma çalışması yapıldı. Bir binanın, plastik malzemelerin bulunduğu depo bölümündeki yangın da ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu söndürüldü.

Spor salonu yanarak kullanılamaz hale gelirken yangının sıçradığı diğer binalarda büyük çapta hasar oluştu.

Barbaros Mahallesi Zaloğlu Sokağı'nda iki katlı bir spor salonunda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle içerisinde iş yerleri ve dairelerin bulunduğu, bitişikteki 3 katlı binaya sıçradı. Rüzgarın etkisiyle büyüyerek Kent Sokağı'ndaki 3 ayrı binaya daha sıçrayan yangına itfaiye ekipleri, 26 araç ve 83 personelle müdahale etti.

Bölgeye sevk edilen polis ekipleri, yangının bulunduğu sokağa çıkan yolları trafiğe kapattı. Yangın, ekiplerin çalışması sonucunda söndürüldü.

Öte yandan, bölgedeki bazı vatandaşlar olay yerine geç kaldıkları gerekçesiyle itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.

Yangında iş yerleri zarar gören birkaç esnafın yangının çıkış nedenine ilişkin birbirlerini suçlayarak tartışmaları üzerine, araya giren polis ekipleri tarafları ayırdı.

Yükselen dumanlar, olay yerinin hemen yanında bulanan D-100 kara yolundaki trafiği etkilerken; Kadıköy, Kozyatağı ve Sahrayıcedid mahalleleri yoğun duman altında kaldı.