Gündem

İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda avukat Nakıpoğlu, Mahsa Amini'ye destek için saçını kesti

22 Ekim 2022 18:17

İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda, İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi adına kürsüye çıkan avukat Selin Nakıpoğlu; İran'da ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Jîna Amini için düzenlenen protestolara destek vermek için saçını kesti.

İstanbul Barosu’nun iki gün sürecek ve mevcut başkan Mehmet Durakoğlu'nun yeniden aday olmayacağını açıkladığı genel kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Genel kurulda, Yükseliş Hareketi Grubu'ndan Hasan Kılıç, Avukat Hakları Grubundan Gökhan Ahi, Önce Avukat Grubu'ndan Elif Görgülü, Genç Hukuk Hareketi'nden Türkan Kara, Bağımsız Avukatlar Grubu'ndan Gülden Sönmez, Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Filiz Saraç, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Hakan Çatak iye bağımsız adaylar avukat Mert Er Karagülle ve avukat Metin Uraçin başkanlık için yarışacak.

İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi adına kürsüye çıkan Selin Nakıpoğlu konuşmasına Amasra katliamında hayatını kaybeden 41 işçiyi anarak başladı. Nakıpoğlu şöyle konuştu:

"Yönetimde sorumluluk almaya talip olan biz, Aladağ'da Çorlu'da, Amasra'da, Soma'da adalet arayan herkesin yanında olduk ve olacağız. Sorumluların hesap vermesi için daimî mücadele edeceğiz. Can’ın mektubunda de geçtiği üzere Soma'da, Aladağ'da, Çorlu tren kazasında, çevre katliamı davalarında bizler ve arkadaşlarımız mücadelede yer almıştır. Can Atalay dahil birçok avukat bizlerin arkadaşıdır. Bu vesileyle 'İnsan, toprak, yaşam, su için adalet' diyen dostlarımız Atalay, Kozağaçlı yine aramıza dönecek. Onlar dönecek ve hukukun üstünlüğü için mücadele etmeye devam edecekler.

Yarınların İstanbul Barosu'nu inşa etmek için, insan haklarını istisnasız savunan bir baro yönetimi için, mesleğimiz ve toplum için hak mücadelesinin en önünde yer alan kitle örgütleri ve meslek örgütleriyle dayanışma içinde olan bir baro için bir aradayız ve hep birlikteyiz. Hukukun üstünlüğü, adil yargılanma, demokratik toplum, avukatlık mesleği ve savunmanın gücü için çalışacağımızı ben grubum adına buradan size taahhüt ediyorum. Mesleğini icra ederken herhangi bir sorun yaşayan avukat barosunu yanında görecektir. Başkan adayımız Hasan Kılıç’ın bu zamana kadar yaptıkları, yapacaklarının da teminatıdır. Biz iktidarın 'sansür yasası'na karşı çıkanlarız, çünkü şu yüzden: Dezenformasyonu gazetecilerin değil siyasetçilerin yaptığını gayet iyi biliyoruz. Yolsuzlukların, adaletsizliklerin konuşulamayacağı sansür ve otosansüre karşı biz avukatlar mücadele etmek zorundayız. Biz mesleğimizi icra ederken en çok sorun yaşadığımız yerler olan karakollarda, icra dairelerinde, cezaevlerinde avukatların yalnız kalmasını istemeyenleriz."

Konuşmasının ardından Nakıpoğlu, İran'da ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Jîna Amini için düzenlenen protestolara destek vermek için saçını kesti. Nakıpoğlu'nun ardından genel kurulda söz istemesine rağmen kendisine söz verilmeyen bir avukat da kürsüye geçerek İranlı kadınlara destek için saçını kesti.