Dünya Basınında Bugün

İsrail üç yönden Gazze Şehrine yaklaşıyor, Netanyahu 'Şimdi savaş zamanı' dedi | Dünya Basınında Bugün

31 Ekim 2023 09:51

T24 Dış Haberler

İsrail tankları ve askerleri pazartesi günü Gazze Şehri'nin eteklerine doğru ilerleyerek, güney ile kuzeyi birbirine bağlayan ana otoyola ulaştı. İsrail ordusu yaklaşırken, hava kuvvetleri şehri vurmaya devam etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün "şimdi savaş zamanı" diyerek Gazze'de ateşkes ihtimalini ortadan kaldırdı. Filistin Kızılay Derneği, İsrail'in Gazze Şehrindeki Kudüs Hastanesi yakınlarına düzenlediği saldırıların yerinden edilmiş siviller ve sağlık çalışanları arasında "korku ve paniğe" neden olduğunu söyledi.

31 Ekim 2023'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Times | Britanya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri,  İsrail'in yapay zeka görüşmelerinden men edilmesini istedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun İsrail'in Gazze'yi işgali nedeniyle İngiltere'de yapılacak önemli bir yapay zekâ zirvesinden dışlanmasını öneren Britanya Dışişleri Bakanlığı yetkililerine bakanlar karşı çıkmak zorunda kaldı.


The Guardian | İsrail Başbakanı ateşkesi reddetti: "Şimdi savaş zamanı"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün "şimdi savaş zamanı" diyerek Gazze'de ateşkes ihtimalini ortadan kaldırdı.

Guardian, dün bir rehinenin kurtarılmasını Netanyahu'nun "İsrail'in askeri saldırısının Hamas'a ezici darbeler indirirken esirleri de kurtarabileceğinin kanıtı olarak selamladığını" yazdı. 


The Daily Telegraph | İsrail, Gazze baskınında kaçırılan askeri kurtardı

IDF dün gece yaptığı açıklamada, İsrail özel kuvvetlerinin Gazze'deki bir baskın sırasında Hamas tarafından rehin tutulan bir kadın askeri kurtardığını duyurdu.

Netanyahu, ordusunun 7 Ekim'in "kara sabahında" esir alınan Ori Mogidish adlı askeri "özgürlüğüne kavuşturduğunu" ve şimdi ailesinin yanında olduğunu söyledi.


The Independent | İsrail'in kara harekatında büyük bir tırmanış: Tanklar Gazze şehrini hedef aldı

Hamas'a karşı savaşını hızlandıran İsrail askerleri ve tankları Gazze'nin ana kentine yaklaşıyor. Ordu Gazze şehrine iki yönden ilerliyor. En azından bir süreliğine şehrin güneyindeki matin kuzey-güney al-Din yolunu kestikleri ve Caytun an Shuja'iyya mahallelerine doğru dış mahallelerde operasyon yaptıkları söyleniyor.


The Washington Post | İsrail tankları ve askerleri, Gazze'de derine girdi

İsrail tankları ve askerleri pazartesi günü Gazze Şehri'nin eteklerine doğru ilerleyerek, güney ile kuzeyi birbirine bağlayan ana otoyola ulaştı. İsrail ordusu yaklaşırken, hava kuvvetleri şehri vurmaya devam etti.

Öte yandan Hamas, 3 İsrailli rehinenin İsrail Başbakanı Netanyahu'ya seslendiği bir video yayınladı. Videoda bir kadının, ''Bizi serbest bırakın, onları serbest bırakın, onların tutsaklarını serbest bırakın, hepimizi serbest bırakın'' diye bağırdığı duyuluyor.


New York Times | Tanklar içeri girerken Netanyahu, Hamas'ı yok etme sözü verdi

New York Times, İsrail güçlerinin pazartesi günü üç yönden ciddi boyutta yıkımın meydana geldiği Gazze Şehri'ne doğru ilerlediğini belirtti. 

New York Times, teyit ettikleri görgü tanığı fotoğraflarının şehre kuzey, doğu ve güneyden yaklaşıldığını gösterdiğini ifade etti. 

Times, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Hamas'ın ''yok etme'' sözü verdiğine dikkat çekti.


Novaya Gazeta | Rus muhalifler, siyasi baskıyı protesto etmek için bir günlük açlık grevi yaptı

Rusya'da muhalif siyasetçiler ve siyasi tutuklular, insan hakları grubu Memorial'ın çağrısıyla pazartesi günü Siyasi Baskının Kurbanları Günü'nde bir günlük açlık grevi gerçekleştirdi.


Al Arabiya | İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanı devam ederken askeri saldırı derinleşiyor

İsrail hava saldırıları devam ederken ve ordu Gazze'nin kuzey kesimine doğru ilerlerken Salı sabahı Gazze üzerinde dumanların yükseldiği görüldü.

BM ve sağlık personeli de hava saldırılarının on binlerce Filistinlinin binlerce yaralıyla birlikte sığındığı hastanelerin yakınlarına kadar ulaşmasından endişe duyduklarını ifade etti.

Gazze Şehri'nin hem kuzeyinde hem de doğusunda daha büyük kara operasyonları da dahil olmak üzere son günlerde yaşanan hareketler şehre odaklanıldığına işaret ediyor.


Al Jazeera | Gazze'de yoğun bombardımanın yaşandığı bir gecede daha 'siviller ağır bedel ödedi'

Filistin Kızılay Derneği, İsrail'in Gazze Şehrindeki Kudüs Hastanesi yakınlarına düzenlediği saldırıların yerinden edilmiş siviller ve sağlık çalışanları arasında "korku ve paniğe" neden olduğunu söyledi.

Başbakan Netanyahu ateşkes çağrılarını reddederken kuşatma altındaki bölgede bombardıman haberleri geliyor.