Dünya

İsrail ordusu, Refah'ın merkezinin boşaltılmasını emretti

IDF doğu mahallelerinin boşaltılması emrini verdikten sonra Mısır'la olan Refah sınır kapısını "hassas ve hedefe yönelik bir operasyonla" ele geçirmişti

11 Mayıs 2024 10:04

T24 Dış Haberler

İsrail ordusu, Refah'ın merkezindeki mahallelerde yaşayan Filistinlilere kenti boşaltmalarını söyledi. Ordunun askeri operasyonlarını genişletmesi bekleniyor. 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) geçen hafta doğu mahallelerinin boşaltılması emrini verdikten sonra Mısır'la olan Refah sınır kapısını "hassas ve hedefe yönelik bir operasyonla" ele geçirmişti. 

Halihazırda 150 binden fazla insan şehirden kaçmış durumda. Oradaki yardım görevlilerine göre pek çok kişi IDF tarafından belirlenen ve koşulların "korkunç" olduğu kıyı ve kuzeybatıdaki "genişletilmiş insani bölgeye" kaçtı.

Bölge sakinlerine verilen yeni talimatlar, IDF'nin Refah'ın merkezine doğru bir saldırı başlatacağını, yıkım ve çok daha fazlasının yerinden edilmesi tehdidiyle karşı karşıya kalacağını ve muhtemelen şehrin tamamına doğru ilerleyeceğini gösteriyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın üst düzey liderlerinin ve kalan güçlerinin çoğunu burada konuşlandırdığını söyleyerek ABD'nin Refah'a yönelik bir saldırıyı ertelemesi yönündeki baskısını reddetti.