Dünya

İsrail ordusu: Hamas liderlerinin evlerinden Gazze'nin merkezine uzanan tünel ağı bulundu

Ordudan yapılan açıklamada tünellerin Sinvar, İsmail Haniye ve Muhammed Deif gibi üst düzey Hamas yetkilileri tarafından operasyonları yönetmek ve Gazze Şehri'nin kalbinde "korumalı günlük hareket" için kullanıldığı iddia edildi

21 Aralık 2023 16:05

T24 Dış Haberler

İsrail ordusu, Hamas liderlerine ait mülklerden Gazze'nin merkezine uzanan bir tünel ağının ortaya çıkarıldığını açıkladı. 

İsrail ordusu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Yahya Sinvar ve 7 Ekim'deki İsrail saldırılarının diğer üst düzey Hamas organizatörlerine ait mülklerden Gazze Şehri'nin merkezine uzanan bir tünel ağının ortaya çıkarıldığını söyledi.

Sözcü Yarbay Peter Lerner gazetecilere yaptığı açıklamada, tünellerin askerlerin son günlerde şehrin merkezi bir bölgesini güvenlik altına aldığı sırada bulunduğunu söyledi.

Ordu tarafından gazetecilerle paylaşılan görüntülere göre, sarmal merdivenler ve yerin 20 metre altına kadar inen bir asansörle ulaşılan tüneller elektrik, su tesisatı, gözetleme kameraları ve ağır patlatma kapılarıyla donatılmıştı.

Lerner, "Bu kompleks, hem yer üstünde hem de yer altında, Hamas'ın askeri ve siyasi kanatları için bir güç merkeziydi" dedi.

Ordudan yapılan açıklamada tünellerin Sinvar, İsmail Haniye ve Muhammed Deif gibi üst düzey Hamas yetkilileri tarafından operasyonları yönetmek ve Gazze Şehri'nin kalbinde "korumalı günlük hareket" için kullanıldığı iddia edildi.