Dünya

İsrail: Gazze'deki rehineleri alma süreci yarın başlıyor

22 Kasım 2023 13:55

T24 Dış Haberler

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Hamas ile varılan 4 günlük ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşması kapsamında Hamas'ın ilk rehineleri yarın serbest bırakmasını beklediklerini ifade etti.

Bugün ordu radyosuna bir söyleşi veren Cohen, "Rehineleri alma süreci yarın başlıyor. Süreç Perşembe günü başlayacak" açıklamasında bulundu.

Cohen sürecin Türkiye saati ile 06.00'da başlayacağına dair iddiaları doğrulamadı.

TIKLAYIN | Gazze'de 4 günlük ateşkes resmen duyuruldu: Çatışmalar duracak, bölgeye yardım girecek, belli sayıda rehine serbest bırakılacak

Varılan anlaşma kapsamında, Hamas'ın elindeki rehineler, aşamalı olarak geçici ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından serbest bırakılacaktı. Bu sebeple henüz resmi bir açıklama yapılmasa da 4 günlük ateşkesin de yarın başlayabileceği düşünülüyor. Anlaşmaya arabuluculuk yapan Katar, insani aranın ne zaman başlayacağının önümüzdeki 24 saat içinde duyurulacağını  ifade etmişti.

Anlaşma kapsamında Hamas, Gazze'de tutulan 50 kadın ve çocuğu serbest bırakacak. Tel Aviv bunun karşılığında İsrail'deki 150 kadın ve çocuk Filistinli tutukluyu serbest bırakacak. 

Hamas, 7 Ekim'de İsrail'e gerçekleştirdiği "Aksa Tufanı" adını verdiği saldırıda birçok kişiyi rehin alarak Gazze'ye geri götürmüştü. Hamas'ın elinde yaklaşık 250 rehine olduğu düşünülüyor. 

Hamas: İsrail ile çatışmalara insani ara verilmesi için sağlanan uzlaşı yarın saat 10.00'da yürürlüğe girecek

Hamas, İsrail ile çatışmalara insani ara verilmesi için sağlanan uzlaşının yarın saat 10.00'da yürürlüğe gireceğini açıkladı.