Dünya

İsrail'de bir araç kalabalığa daldı; Hamas, "Cenin'de yapılanların karşılığı" dedi

04 Temmuz 2023 14:36

T24 Dış Haberler

İsrail'in Batı Şeria'ya 20 senedir başlattığı en büyük operasyonlardan biri sürerken Tel Aviv'de bir kişi arabasıyla kalabalığın arasına daldı ve bıçaklı saldırı düzenledi. Şüphelinin Batı Şeria'dan bir Filistinli olduğuna inanılıyor.

Polis, şüphelinin olay yerine ilkyardıma gelen bir sivil tarafından öldürüldüğünü belirtti. Olay yerine giden bir sağlık görevlisi, İsrail'in Kan radyosuna yaptığı açıklamada saldırganın vurularak öldürüldüğünü ifade etti. 

İsrail polisinden yapılan açıklamada bir aracın kalabalığın arasına daldığı ve sürücünün sivri bir objeyle araçtan inip insanları bıçaklamaya çalıştığı belirtildi. 

İsrail polisi, saldırıda 7 kişinin yaralandığını ve üçünün durumunun ciddi olduğunu belirtti. Ambulans servisi, yaralılardan bazılarının bıçak yaraları olduğunu da belirtti.

Hamas'tan yapılan açıklamada, "Tel Aviv'deki kahramanca saldırı, halkımıza karşı devam eden katliama yönelik doğal bir karşılıktır ve İsrail'in insani normları ihlal eden işgaline karşı meşru müdafaadır" denildi. 

Açıklamanın devamında Hamas, "İşgalciler ölü ve yaralılarını saymaya hazırlanmalıdır, çünkü bizim evlatlarımızın kanı ucuz değildir" ifadelerini kullandı. 

İran destekli İslami Cihat da, "Olanlar Cenin'de yaşananlara karşı doğal bir karşılıktır" dedi. 

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine bağlı mülteci kampına yönelik saldırılarında en az 10 Filistinli hayatını kaybetti.