Dünya

İsrail basını: Türkiye, İsrail'e ilişkilerin geliştirilmesini istediğini bildirdi

İddiaya göre Türkiye, büyükelçilerin görev yerlerine dönmesini önerdi

02 Nisan 2024 13:06

T24 Dış Haberler

İsrail basını, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik saldırıları süren İsrail'e ilişkileri düzeltmek istediğine dair bir mesaj ilettiğini iddia etti. 

İsrail'de yayın yapan Maariv'in aktardığına göre geçen haftalarda Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği masalahatgüzarı "sert bir kınama" için Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığında, Türkiye'nin İsrail'e yönelik tutumu hakkında da konuşuldu.

Gazetede yer alan habere göre Türk maslahatgüzar bu görüşmede Türkiye'nin İsrail'le ilişkilerin geliştirilmesini istediğini; ayrıca Ankara ve Tel Aviv büyükelçilerin görev yerlerine dönmesini istediklerini belirtti. 

Türkiye'nin Tel Aviv, İsrail'in de Ankara büyükelçileri görevlerini görev şehirlerinde değil, merkezde sürdürüyor.

İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Netanyahu'yu Allah'a göndereceğiz" dediğini iddia ederek Türk maslahatgüzarın Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını ifade etmişti. Fakat Erdoğan'ın böyle bir cümlesi bulunmuyor. 

Erdoğan tepkiden birkaç gün önce Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde, "Netanyahu denilen malum kişiyi Kahhar ismi şerifiyle Rabbimize havale ediyoruz. Rabbimiz kahru perişan eylesin" demişti.