Dünya

İspanya, Hollandalı uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen Karim Bouyakhrichan'ı yanlışlıkla serbest bıraktı

24 Nisan 2024 11:13

T24 Dış Haberler

İspanya'daki adalet yetkilileri, milyarder Hollandalı uyuşturucu baronu Karim Bouyakhrichan'ın  bürokratik bir karışıklık nedeniyle yanlışlıkla hapishaneden serbest bırakıldığını açıkladı. 

Uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen Karim Bouyakhrichan, 5 yıllık kara para aklama soruşturmasının ardından Ocak ayında Marbella'da tutuklandı. Hollanda'nın iade talebi üzerine yaşanan kafa karışıklığının ardından yanlışlıkla serbest bırakıldığı belirtildi. 

İspanyol yetkililer, kartel şefi olduğu iddia edilen kişinin bulunacağından emin olduklarını söyledi. 

Adalet Bakanı Félix Bolaños, kaçışın "endişe verici bir hadise" olduğunu kabul ettiklerini ancak güvenlik güçlerinin "bu kişiyi mümkün olan en kısa sürede adalete teslim edeceği" konusunda emin olduklarının altını çizdi. 

Bouyakhrichan'ın Avrupa'nın en büyük kokain kaçakçılığı kartellerinden biri olduğu ve son 15 yılda milyarlarca euro değerinde uyuşturucuyu Güney Amerika'dan AB'ye kaçırdığına inanılıyor.

Avrupa, Orta Doğu ve Fas'ta kara para aklama operasyonlarını yönetirken, kıta çapında kokain taşımak için Amsterdam ve Rotterdam'daki devasa limanları kullandıkları iddia ediliyor.