Spor

İsmail Yüksek'ten Hırvatistan karşısında 2 rekor

13 Ekim 2023 09:44

A Milli Takım'ın deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ettiği maça İsmail Yüksek damga vurdu. İsmail Yüksek performansıyla Hırvatistan karşısında 2 rekor kırdı.

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri'nde Hırvatistan'ı deplasmanda 1-0'la geçtiği mücadelede İsmail Yüksek'in performansı dikkati çekti.

Maça ilk 11'de başlayan ve 86 dakika sahada kalan İsmail Yüksek, zeminde basmadık yer bırakmadı. 24 yaşındaki futbolcu, güzel oyununu istatistiklere de yansıttı.

2 rekor kırdı

Real Madrid, Manchester City gibi takımlarda top koşturan futbolculardan kurulu Hırvatistan orta sahasına büyük üstünlük kuran İsmail Yüksek, maçı 8 top kapmayla tamamladı ve EURO 2024 Elemeleri'nde bu sayıya ulaşan ilk futbolcu oldu.

Modric-Brozovic-Kovacic üçlüsüne maç boyunca zor anlar yaşatan İsmail Yüksek, yine EURO 2024 Elemeleri'nde bir maçta 15+ ikili mücadele, 10+ sahipsiz top kazanan ilk futbolcu oldu.

Tek başına Hırvatistan Milli Takımı'nın tamamından (7) daha fazla top kapan İsmail Yüksek (8), Modric-Brozovic-Kovacic üçlüsünün tamamından (13) daha fazla ikili mücadele kazandı (16).