Gündem

İsmail Saymaz: Sınır dışı edilecek yabancı suçluları bırakmışlar!

"Türkiye çapında kaç yabancı suçlu, polise teslim edilmeksizin bırakıldı?"

15 Ağustos 2023 06:49

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, elindeki Tekirdağ F ve T tipi cezaevinde kalan 803 yabancı uyruklu hükümlü ve tutukluya ait listesinin bir kısmının koronavirüs izni kapsamında salıverildiğini belirtti. Saymaz, “İddiaya göre… 31 Temmuz itibarıyla cezaevinde bulunanlar polise verilmeden salıverildi. Her an bir suça karışabilirler. Bu yabancılardan yalnızca Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne başvuran olursa yakalanabiliyor. Diğerlerini ara ki bulasın!” dedi. 

Saymaz, yazısında, “Tekirdağ Cezaevi'ndeki 803 yabancının tamamına yakını sokaklara karıştı. Diğer cezaevlerindeki yabancıların ne kadarı serbest bırakıldı, ne kadarı polise teslim edildi; bilinmiyor. Ancak onların da salıverdiği ileri sürülüyor” diyerek Adalet Bakanlığı’na şu soruları sordu:

“803 yabancıdan kaçı gözetim merkezine alındı ya da sınır dışı edildi?

Türkiye çapında kaç yabancı suçlu, polise teslim edilmeksizin bırakıldı?

Bu suçları kendi ülkelerinde işleseler belki idam edilecek olan kaçaklar Türkiye'de hem affedildiler hem de sınır dışı edilmeleri gerekirken sokağa salıverildiler. Yarın terör eylemine kalkışmak dahil tekrar bir suç işlediklerinde bunun hesabını kim verecek?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.