Gündem

İsmail Saymaz: 11 yıl önce yazılan bir yazı tutuklamaya dayanak olursa AK Partililer de Gülen ve Öcalan’a yaptıkları övgülerden sorumlu tutulur

18 Nisan 2024 09:22

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz’un 11 yıl önce editörü olduğu internet sitesinde yayınlanan “Alevilerin neden bir PKK’sı olmalıydı” başlıklı yazıdan ötürü örgüt propagandasından suçlanmasına tepki gösterdi. Saymaz, “11 yıl önce yazılan bir yazı tutuklamaya dayanak olursa AK Partililer de FETÖ ve PKK’ya, Gülen ve Öcalan’a yaptıkları övgülerden sorumlu tutulur” diye yazdı.

İçinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk Bayraktar’ın da bulunduğu Filistin mitinginden bir fotoğraf paylaşarak "Jet yakıtı satmışlar" yorumu yapan akademisyen Evren Barış Yavuz tutuklandı. Yavuz hakkında ayrıca 11 yıl önce editörü olduğu internet sitesinde yayınlanan “Alevilerin neden bir PKK’sı olmalıydı” başlıklı yazıdan ötürü örgüt propagandasından suçlanıyor.

Bugünkü yazısında yaşananlara “Hukuk yalnızca muhalifler için mi geriye dönük işliyor?” diyerek tepki gösteren Saymaz, şunları kaydetti:

“Bu arada, hatırlar mısınız... Altı yıl önce Suriye’nin kuzeyine yönelik ‘Zeytindalı Harekatı’ günlerinde Akit TV’nin sunucusu Ahmet Keser, “Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız. Nişantaşı, Etiler... De mi yani? TBMM var” demişti. Bu sözler infial uyandırdığı halde Keser tutuklanmadı. Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde halkı kin ve düşmanlığa tahrikten 15 ay hapis cezası verildi. Keser, Yargıtay’a başvurdu. 8. Ceza Dairesi, Keser’i haklı bularak, beraate karar verilmesi gerektiğine hükmetti. Kararda, ‘TV programında yaptığı konuşma sonrası bazı kesimler tarafından suç duyurusunda bulunulmuş olmasının kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin varlığını göstermeyeceği’ ifade edildi. Bu karar hukukun adama, döneme ve siyasi görüşe göre işlediğini gösteriyor.”