Gündem

İsmail Küçükkaya: Özgür Özel, “Erdoğan’la görüşme Çankaya Köşkü’nde olsun isteriz, diretirlerse AK Parti’ye de gideriz” demiş

30 Nisan 2024 09:24

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Halk TV’de sunduğu “Yeni Bir Sabah” programında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi beklenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le yaptığı konuşmayı aktardı.

Küçükkaya, Özgür Özel’den önce onun “en yakına arkadaşı” olduğunu belirttiği kişiyi aradığını belirterek, “Özgür Özel bu görüşmeyi önemsiyor, ülkenin sorunlarını bizzat aktarmak için bunu bir fırsat olarak görüyor” görüşü aldığını anlattı. Küçükkaya, görüşmenin nerede olacağına ilişkin edindiği kulis bilgileri de şöyle aktardı:

“Özgür Özel demiş ki ‘Biz Çankaya Köşkü’nü istiyoruz.’ Cumhurbaşkanlığı veya protokol bunu yaparsa şık bir nezaket göstermiş olurlar ama alternatif de sunmuş Özgür Özel, Çankaya Köşkü olmazsa Meclis olsun. Bu ikisi de mi olmadı AK Parti’ye de gideriz demiş Özgür Özel."

Özgür Özel'den Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama

Özgür Özel, söz konusu görüşmeye ilişkin olarak Küçükkaya'ya şunları söyledi:

“Önce mevcut anayasaya uyulması lazım, AYM kararlarının tanınması lazım, bugün vatandaşın gündeminde yeni anaysa değil açlık yoksulluk var bunları çözelim, bu görüşmede bunları aktaracağım, vatandaş önce iş-aş istiyor bunları konuşacağım. Görüşmemde daha birçok konu konuşacağız, çok ciddi hazırlıklar yapıyoruz. Bu süreci belediye başkanlarıyla parti meclisiyle il başkanlarıyla milletvekilleriyle konuştum, uzun uzun değerlendirdik. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra bana sorumluluklar düşüyor. Aynı zamanda ülkeyi yöneten kişi olarak Sayın Erdoğan’ın sorumlulukları var bunları konuşmamız gerekiyor. İki partiye de bu seçim sonuçlarından sonra yüklenen sorumlulukları Sayın Cumhurbaşkanı ile konuşacağız. 31 Mart’taki yerel seçimlerinden sonra ekonominin yüzde 80’ine hitap eden belediyeleri benim partim yönetiyor, dolayısıyla merkezi-yerel iktidar yapmaksızın ülkenin sorunlarını ön plana alan bir yaklaşım sergileyeceğini. Ayrıca dış politikayı da konuşacağım, bazı önerilerde bulunacağım.”

Küçükkaya, “Özgür Özel’e kurmaylar soruyor, Cumhurbaşkanı derse ki bu görüşme Külliye’de olacak. Özgür Özel orda diyor ki ‘Bu görüşmeyi o kadar önemsiyorum ki, halkın ihtiyaç ve beklentilerini yüz yüze görüşmeyi o kadar önemsiyorum ki tabii ki ben Çankaya Köşkü’nü veya Meclis’i isterim ama yine de diretirlerse ben giderim, bu fırsatı heba etmem’ diyor” ifadelerini kullandı.