Kültür-Sanat

İş sanat'tan iki özel konser: biletler satışa sunuldu

İş Sanat, nisan ayında gerçekleştireceği keman virtüözü Aleksey Igudesman ile Anima Musicae Chamber Orchestra ve kemancı Gwendolyn Masin konserlerinin biletlerini satışa sunduğunu duyurdu

04 Aralık 2023 14:21

Keman virtüözü, besteci ve komedyen Aleksey Igudesman, İş Sanat’a özel hazırladığı “Beethoven ve Daha Fazlası” konseriyle 16 Nisan Salı günü İş Sanat’ın konuğu olacak. Ludwig van Beethoven’ın duyma yetisini tamamen kaybettikten sonra bestelediği son eseri 9’uncu senfoninin 200’üncü yıl dönümü vesilesiyle Igudesman, bestecinin izinden giderek yeni rotalara yelken açacak.

Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşecek konseri Aleksey Igudesman'ın yönetimindeki Romanian National Youth Orchestra ve Boğaziçi Caz Korosu renklendirecek. Igudesman’a bu konserde “karamel sesli” şarkıcı ve söz yazarı Futurelove Sibanda’nın yanı sıra Türkiye’nin yetiştirdiği başarılı mezzo-soprano Senem Demircioğlu ve gitarist Cenk Erdoğan eşlik edecek.

Anima Musicae Chamber Orchestra hakkında

Franz Lizst Akademisi'nin seçkin müzisyenlerinden oluşan Anima Musicae Chamber Orchestra ve kemancı Gwendolyn Masin, nisan ayında İş Sanat’ın bir diğer konuğu olacak. Özgün ve etkileyici performanslarıyla klasik müziğin saygın toplulukları arasında yer alan Anima Musicae, klasikten çağdaş döneme uzanan geniş repertuvarıyla, Kristóf Baráti, György Déri, Zoltán Fejérvári gibi dünya çapında tanınmış Macar solistlerin yanı sıra Jonathan Cohler, Giovanni Guzzo, David Grimal, Kirill Troussov gibi sanatçılarla da müzikal iş birliklerini sürdürüyor.

Gwendolyn Masin hakkında

Eleştirmenler tarafından “müziğin bilinmeyen bölgelerine cesaretle girebilen, heyecan verici bir sanatçı” olarak tanımlanan konserin solisti Gwendolyn Masin, sıra dışı bir müzisyen olmasının yanı sıra, eğitimci ve besteci kimliğiyle de dikkat çekiyor. Yayınladığı "Michaela’s Music House, The Magic of the Violin" keman eğitim metoduyla birçok ödül kazanan sanatçı, bu yöntemle ürettiği müzikal çalışmalarını da aynı kitapta yayınladı. Maxim Vengerov, Kim Karkashian, Adrian Brendel ve Istvan Vardai gibi sanatçılarla oda müziği çalışmaları da bulunan Masin, 2009 yılından beri, kurucusu olduğu GAIA Müzik Festivali’nde (İsviçre) sanat yönetmenliği görevini sürdürüyor. 

Hugo Wolf, Camille Saint-Saëns, Maurice Ravel, Piotr Ilyıch Tchaikovsky, Antonín Dvořák’ın eserlerinin seslendirileceği konser, 17 Nisan Çarşamba günü İş Kuleleri Salonu’nda seyircinin karşısında olacak. (DHA)