Gündem

İrlanda'nın Türkiye Büyükelçiliği'nden "Yurtta sulh, cihanda sulh" mesajı

Büyükelçilik, "2024'ün başta İrlanda ve Türkiye olmak üzere herkes için sağlık, huzur, mutluluk getirmesi, 'yurtta sulh, cihanda sulh' temennimizle" mesajını paylaştı

30 Aralık 2023 13:23

İrlanda'nın Türkiye Büyükelçiliği, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Riyad'da oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa final maçının Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünün yer aldığı pankart ve Atatürk tişörtüne izin verilmemesi nedeniyle ertelenmesine atıfta bulunarak bir X paylaşımı yaptı. 

Büyükelçilik, "2024'ün başta İrlanda ve Türkiye olmak üzere herkes için sağlık, huzur, mutluluk getirmesi, 'yurtta sulh, cihanda sulh' temennimizle" mesajını paylaştı. 

TIKLAYIN | Galatasaray ve Fenerbahçe'nin, Atatürk ambargosu nedeniyle Riyad'daki Süper Kupa finaline çıkmama kararı dünya basınında nasıl yer aldı?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa final maçı, Atatürk pankartı ve tişörtüne izin verilmemesi nedeniyle ertelenmişti. Takımların maç öncesinde sahaya Atatürk tişörtleriyle ve seremoniden önce sahaya Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmak istemesi, Suudiler tarafından kabul görmemişti. Takımlar bunun üzerine maça çıkmayı reddetmiş ve maç ertelenmişti.