Dünya
BBC Türkçe

Irak, Süleymaniye’deki saldırıdan ötürü Türkiye’den özür beklediğini açıkladı

08 Nisan 2023 18:36

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, yaptığı yazılı açıklamada Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) Süleymaniye Havalimanı yakınında gerçekleşen hava saldırısından ötürü Türkiye’yi kınadı.

Kendisi de Süleymaniyeli olan Reşid, Cuma günü Süleymaniye’nin sivil havalimanı yakınında gerçekleşen saldırının “Türk ordusu tarafından” yapıldığını iddia ederek “bunun yasal bir dayanığının olmadığını” aktardı. Irak hükümeti, bu yüzden Türkiye’den bir özür beklediklerini açıkladı.

AFP’ye konuşan bir Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi ise iddiaları yalanlayarak saldırının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilmediğini belirtti.

Havalimanı güvenliği yaptığı açıklamada öğleden sonra gerçekleşen saldırıdan sonra çıkan yangının kısa sürede söndürüldüğünü açıklamıştı. Dışişleri Bakanlığı, geçen hafta yaptığı açıklamada bölgede PKK’nın faaliyetlerinin yoğunlaşması nedeniyle en az 3 Temmuz’a kadar Türk hava sahasının Süleymaniye’nin uluslararası havalimanına kapatıldığını ifade etmişti.

TIKLAYIN I Irak: Süleymaniye Havalimanı'nı Türkiye bombaladı

 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir