Kültür-Sanat

Invaded by The Blue: Cemal Nazım Arslan’ın retrospektifi

03 Aralık 2023 16:57

Ayvalık’ın bağımsız sanat inisiyatifi Gri Alan, “Invaded by The Blue” isimli sergisiyle kapılarını sanatseverlere açıyor. Sanatçı Cemal Nazım Arslan'ın solo sergisi Invaded By The Blue, doğanın, duyguların ve kimliğin derinliklerine doğru yolculuğa davet ediyor.

Sanatçı Arslan, "Invaded By The Blue" adlı sergisiyle izleyicilere doğanın, kimliğin ve duyguların derinliklerinde doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Mavi rengin sadece bir pigment olmanın ötesinde, doğanın ve insanın karmaşık labirentlerinde derin bir istilayı temsil ettiği eserleriyle dikkat çeken Arslan, izleyicileri esrarengiz ve kimlikle bütünleşmiş doğanın içine çekmeyi amaçlıyor. Sergi 9 Aralık’ta Ayvalık’ın bağımsız sanat oluşumu Gri Alan’da gerçekleşecek. 

Bundan önce Muğlak, Dekadans, Resim Seçkisi, Bahar Seçkisi, Pride, Bellek, Şimdi Burada Olsaydım, Bahar Seçkisi II, Evinde ve Dissensus isimlerinde toplam on sergi düzenleyen Gri Alan, ilk defa retrospektif bir sergi düzenliyor. İzleyiciler, sanatçının çeşitli dönemlerinden eserleriyle sanat yolculuğuna da tanık olabilecek.