Dünya

İnternetten sipariş ettiği brozlaştırıcı sprey hastanelik etti!

11 Mart 2024 13:04

T24 Dış Haberler

İngiltere'de bir kadın, internetten satın aldığı ve "burundan çekilen" bir bronzlaştırıcı spreyi kullandıktan sonra hayati risk taşıyan bir reaksiyon yaşadı.

Edith Eagle isimli kadın, "barbie ilacı" olarak adlandırılan Melanotan'ı burnuna çekti ancak spreyi kullandıktan birkaç gün sonra, 47 yaşındaki kadının yüzü şişmeye başladı. Kadının, sprey kaynaklı bir zehirlenme yaşadığı belirtildi. 

Edith, hayatta olduğu için "minnettar" olduğunu söylerken başkalarını kendisiyle aynı hatayı yapmamaya çağırdı.

TikTok'taki influencer'lar tarafından popüler hale getirilen bronzluk arttırıcılar, hücreleri daha fazla melanin -cildi koyulaştıran pigment- üretmeye teşvik eden sentetik bir hormon olan melanotan içeriyor.

Nazal ürünü kullanmak ya da tanıtmak yasa dışı değil ancak Birleşik Krallık'ta satılması yasa dışı. Ürün, daha önce Birleşik Krallık'ta her yıl yaklaşık 2 bin 300 kişinin ölümünden sorumlu olan ciddi bir cilt kanseri türü olan melanom ile ilişkilendirilmişti. 

Edith, brozlaştırıcı spreyi Kanarya Adaları'na yapacağı aile tatilinden birkaç gün önce internetten 25 sterlin ödeyerek aldığını söyledi.

Edith, "İlk gün bronzluğum çok güzeldi ancak ertesi sabah nefes almakta zorlanarak uyandım ve yüzüm tamamen şişmişti. Nefesim kesilmişti. Boynum o kadar şişmişti ki kolyem sıkıyordu. Bugün burda olmayabilirdim" diye konuştu.