Dünya

İngiliz Kraliyet ailesi neden komplo teorilerinin merkezi haline geldi?

Prens William'ın merhum vaftiz babası, Yunanistan'ın eski Kralı Constantine II için Windsor'da düzenlenen anma törenine katılmaması spekülasyonları artırdı

02 Mart 2024 09:06

T24 Dış Haberler

İngiliz Kraliyet ailesiyle ilgili komplo teorileri gündemde. Prens William'ın geçen Salı günü bir aile toplantısından çekilme kararı ve bu konuda herhangi bir açıklama yapılmaması İngiliz Kraliyet ailesini dedikodu, spekülasyon ve komplo teorilerine bir kez daha sürükledi. 

William'ın merhum vaftiz babası, Yunanistan'ın eski Kralı Constantine II için Salı günü Windsor'daki Aziz George Şapeli'nde bir anma töreni düzenlenirken, kraliyet içerisinden isimler Galler Prensi'nin kişisel bir mesele nedeniyle törene katılamayacağını açıkladı. CNN'e konuşan bir kaynak, William'ın Yunan kraliyet ailesini arayarak son anda planlarında yaptığı değişikliği bildirdiğini söyledi.

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü ve hemen ardından Kral Charles ve Galler Prensesi Catherine'in hastalanması, ayrıca halkın Noel gününden beri Kate Middleton'ı görmemiş olması da spekülasyonlara katkıda bulundu. 

Kraliyet kaynağı, William'ın törene neden gitmediği konusunda bilgi vermedi. İnsanlar onun hâlâ ameliyat olan eşi Kate'in yanında olduğunu düşündüler. 

Diğerleri ise tahtın varisinin Windsor Kalesi'ndeki törene katılabileceğini, zira Adelaide Cottage'da arabayla sadece beş dakikalık mesafede yaşadığını ve etkinlik sırasında üç çocuğunun okulda olduğunu öne sürdü.

Bu arada Kraliyet kaynağı da CNN'e Kate'in iyileşme sürecinin "iyi gitmeye devam ettiğini" söyledi. Saray, Galler Prensesi'nin karın ameliyatından sonra birkaç ay kamu görevlerinden uzak kalacağını en başından beri açıkça belirtmiş olsa da, insanlar hala boşlukları doldurmaya çalışıyor.