Politika

İmamoğlu: Acemi aday, ihalesi yapılan projemizi kendi projesi olarak İstanbullulara açıklamış

"Varsın açıklasın, nasılsa bu projeleri Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları yapacak"

28 Şubat 2024 16:36

T24 Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu ayın başında ihalesi yapıldı, başlayacağız. Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattımız şimdiden hayırlı olsun. Ama komik olan ne biliyor musunuz? Bu hattımızın da ihalesinin bile yapıldığından haberi yok. Onu bile kendi projesi olarak yine acemi aday İstanbullulara açıklamış. Varsın açıklasın, nasılsa bu projeleri Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları yapacak. Bu kopyacıların -sözüm ona beni beğenmiyorlar ya- vallahi bunlar kıskançlıktan çıldırıyorlar" dedi.

İmamoğlu, Bayrampaşa'da halka buluştu. Mitingde konuşan İmamoğlu, Erdoğan'a seslendi. "Daha geçen gün Sayın Cumhurbaşkanı itiraf etti" diyen İmamoğlu, "Engellemeye çalıştım dedi. Engelleyebildi mi? Engelleyemezsin kardeşim. Ben öyle bir koşarım ki nefes nefese kalır, yarı yolda yere yığılırsın. Benim enerjime dayanamazsın. Benim arkamda 16 milyon insan var. Sen insanlardan uzaklaştın. Oy vermese bile bana dua eden insanlar var bu şehirde, ben biliyorum" diye konuştu.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bizim meydanlarımızda anneler var. Beni hiç yalnız bırakmadılar, ellerinden öpüyorum.

"Milletin hakkı olan o 3 ayı elimizden haksızca, hukuksuzca çaldılar"

2019'un temmuz ayında görevime başladım, biliyorsunuz. 3 ay geç başladık. Tüm belediye başkanlarından daha az görev yapıyorum aslında 3 ay. Yani aslında 3 ayımızı çaldılar. Milletin hakkı olan o 3 ayı elimizden haksızca, hukuksuzca çaldılar.

"5 yılda çıldırtacağım demiştim, vallahi çıldırdılar"

Onları çalışkanlığımızla 18 günde deli ettim, 5 yılda çıldırtacağım demiştim, vallahi çıldırdılar. Bundan sonra bu kardeşiniz erdemli, ahlaklı bir şekilde çalışmaya ve sizlere hizmet etmeye, bir kuruşunuza bile sıkıntı getirmemeye söz veriyorum.

"Bizi denetlediğinizin onda biri kadar onları denetleyin"

Bize Ankara'dan çok giden-gelen oluyor. Olsun, gelsinler. Bizi denetlesinler, yeter ki adaletli denetlesinler. Hatta diyoruz ki bizi denetlediğinizin onda biri kadar onları denetleyin, fazlası değil. KİPTAŞ'ı bizden önce 15 yıl denetlemediler. Hiç sorun olmaz, bundan kaçınmayız. Bizim milletimize hesap verme zorunluluğumuz var, çıkar veririz. 

"TRT, paramızla bile reklamımızı yapmıyor"

Bir medya çılgınlığı var. Türkiye'de medya diye bir şey var ama var mı yok mu belli değil. Bir örnek vereyim mi? 12 tane televizyon, TRT dahil, bırakın benim haberimi vermeyi reklamlarımızı, bakın paramızla, bile vermeme kararı aldılar.

Melih Gökçek'e seslendi: Dili bana uzanamıyor

Beyaz TV vardı. Ankara'da önceden belediye başkanlığı yapmıştı. Şimdi işi gücü birilerine laf yetiştirmek. Arada bana da uzatıyor ama bana uzanamıyor dili. Bakın onun televizyonu bile reklam almaktan vazgeçti.

"Bu memleketin her kurumuna olduğu gibi TRT'ye de adalet gelecek"

TRT kimin, TRT milletin. Bu dünya tarihinde yok. İnanın TRT'nin her bir kuruş lirası sizin cebinizden çıkıyor güzel annelerim, ablalarım, sevgili kardeşlerim. O televizyonda 5 yıldır Ekrem İmamoğlu'nun ismi geçmedi. Allah'ın izniyle bu memleketin her kurumuna olduğu gibi TRT'ye de adalet gelecek. Bugünlerin arşivini açacağız, bir tane Ekrem İmamoğlu bulamayacağız.

Sorsan Türkiye Cumhuriyeti çok demokratik bir ülke. Bunlar sözüm ona beni yıldırmaya çalışıyorlar, biliyorum. Bunlar çok sıkıştığında da dedikodu çıkartırlar, yalan dolanla, insanların üzerine milli duygu ve inançlarıyla gelmeye başlarlar. Onların o kötü dili var ya, toz zerresi bile olmaz üstümde.

"Benim dilimi bilmeden sevdi ya beni o anne, bana dünyaları verseniz boş"

Abdurrahman Tutdere beni aradı. Dedi ki "Sevgili başkanım ben bir evdeyim, burada bir teyzemiz var, seni öyle güzel andı ki..." Beni evladı yerine koymuş. Gittim yanına, mikrofonu eline aldı. Başladık konuşmaya. Önce bana kurbaney dedi. Ben ona ellerimizden öperim, dua edin teyzeciğim dedi. Sonra bana -ben sadece kurbaneyi anladım- öyle güzel şeyler söyledi ki... Güzel teyzemiz Türkçe bilmiyor, Adıyaman'da Kürtçe biliyor. Benim dilimi bilmeden sevdi ya beni o anne, bana dünyaları verseniz boş. Sevgi bu. Ben ona o duyguyu vermişsem, onunla yürek yüreğe olabilmişsem, bu memleketin her insanıyla; doğusu-batısı, Türk'ü-Kürt'ü, Laz'ı-Çerkez'i... 

Bu adaletsizliği kendine ahlak edinen insanların karşısında en büyük gücün sevgi dili olduğunu, dayanışma olduğunu onlara gösteren bir dönemi bu şehirde var ettiğimizde bu milletin, şehrin, memleketin sırtı yere gelmedi, gelmeyecek kardeşim. Biz bunu ispat edeceğiz.

"Ben yılmam, yıldırırım"

Beni ne kadar yıldırmaya çalışsalar da söyleyeyim; ben yılmam kardeşim, ben yıldırırım. Ben yılmam, ben vazgeçmem. 

Erdoğan'a: Sen insanlardan uzaklaştın

Daha geçen gün Sayın Cumhurbaşkanı itiraf etti. Engellemeye çalıştım dedi. Engelleyebildi mi? Engelleyemezsin kardeşim. Ben öyle bir koşarım ki nefes nefese kalır, yarı yolda yere yığılırsın. Benim enerjime dayanamazsın. Benim arkamda 16 milyon insan var. Sen insanlardan uzaklaştın. Oy vermese bile bana dua eden insanlar var bu şehirde, ben biliyorum.

İstanbul'da sizlerin var ettiği kötü ekonomik koşullarda, 3 haneli enflasyonlarda, emeklilerin çok az maaş aldığı, asgari ücretin yeterli olmadığı bu şehirde biz bu yoksullukla mücadelede insanlara yaptığımız sosyal yardımı 6 katına çıkardık.

Kimin parasını kime veriyorsunuz diyorlar, milletin parasını millete veriyorum kardeşim, bu kadar basit.

"Metro projemizi bitirdik, bir buçuk senedir imzalamıyor"

Sefaköy-Beylikdüzü metro hatta projemiz var. Projemizi bitirdik, bütün detaylarıyla hazırladık, kaynağını bile bulduk. Avrupa Yatırım Kalkınma Bankası ve Fransız Yatırım Kalkınma Bankası'ndan uzun vadeli fonlarını buldum, her şeyi hazır. Bir buçuk senedir yatırım planına alınması için bir imzaya ihtiyacımız var. O bir imza kimin, anladınız değil mi? Atmıyor. Bir imza atacak. Kefil olmuyor, sadece yatırım planına alıyor. Her şeyi hazırladık, imzalamıyor. Bu kadar kalpleri kararmış. 31 Mart'ta sizden öyle bir demokrasi dersi alacak ki bir hafta içinde imzalayacak. Yoksa milletin huzuruna çıkamayacak. 

"Kıskançlıktan çıldırıyorlar"

Bu ayın başında ihalesi yapıldı. Ona başlayacağız. Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattımız şimdiden hayırlı olsun. Ama komik olan ne biliyor musunuz? Bu hattımızın da ihalesinin bile yapıldığından haberi yok. Onu bile kendi projesi olarak yine acemi aday İstanbullulara açıklamış. Varsın açıklasın, nasılsa bu projeleri Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları yapacak. Bu kopyacıların -sözüm ona beni beğenmiyorlar ya- vallahi bunlar kıskançlıktan çıldırıyorlar. Çıldırsınlar.