Seçim 2024

İmamoğlu'ndan 17 bakan çıkışı: Bunlar buraya raporlu da gelmiyorlar, Allah bilir kendilerine fazla mesai de yazdırırlar

"Pazar günü Kanal İstanbul hayali kuranlara güle güle diyoruz"

27 Mart 2024 17:11

T24 Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa’da halk buluşmasına katıldı. İmamoğlu, "Ankara'dan Kabine geldi. Ekrem İmamoğlu'na karşı çalışıyorlar. Biri Pendik biri Sancaktepe öbürü Fatih'te dolaşıyorlar. Bunlar buraya geliyorlar, raporlu da gelmiyorlar. Allah bilir kendilerine fazla mesai de yazdırırlar. Bunlar atanmış arkadaşlar... Bakan görevini yapacak; gelip burada seçim çalışması yapıyorsun. Yazıktır, günahtır. Bu millet senin seçim güvenliğini sağlıklı bir şekilde yürüteceğinden nasıl emin olacak?" diye konuştu.

İmamoğlu, Gaziosmanpaşa'da vatandaşlara seslendi. İmamoğlu, şunları söyledi:

"Yaptıklarının yarısından fazlasını bu kardeşiniz ekip arkadaşlarıyla 5 yılda yaptı. 65 kilometre metro yaptık.

Seçime 3 gün kaldı. Seçimleri niye seviyorum biliyor musunuz, herkes eşitleniyor. Fabrikası olan da motokurye de eşit. Bu bize cumhuriyetin hediyesi. Cumhuriyetimizi korumak için hep birlikte demokrasi bayramı adına oy kullanmaya gideceğiz. 

"Cumhuriyetin yöneticileri vatandaşına karşı had bildiren değil haddini bilen olmalı"

Biri diyor ki, 'Her şeyi bilirim.' Biz de diyoruz ki milletimizin hakkını milletimize emanet etmek için konuşuyoruz. Sizlerin hakkını kendi hakkı gibi görenlere karşı bu pazar günü görevimizi yerine getirmek için oy kullanacağız. Bu millet had bildireni, buyuranı sevmez. Cumhuriyetin yöneticileri vatandaşına karşı had bildiren değil haddini bilen olmalı.

"Şu Ramazan ayında iftira atılır mı?"

Ben bu şehrin her meydanında, ekranlarında yaptığımız her konuşmada kelimelerime dikkat ediyorum. Çocuklar beni izliyor. Benim ağzımdan çıkan kelimelerle çocukların kalbini kırmamam lazım. Benim onlara iyi şehirciliği anlatmam lazım. Kötü söz meydanlarda söylenir mi? Şu Ramazan ayında iftira atılır mı? Yalanla, kumpasla, kötü sözlerle bir oy için her yol mubahtır anlayışıyla hareket edilir mi?

"Seçim gelince bunların bir anda huyları değişiyor"

Seçim gelince bunların bir anda huyları değişiyor, ricada bulunmaya başlıyor, hemen yumuşuyorlar. Seçimden seçime... Ama seçim bitti mi ne biliyorlarsa onu yapıyorlar. Bunlar neden anlarlar biliyor musunuz? İstanbul'da sağlam bir sandık sesi çıkarsa bunlar kendine gelir. Bakın geçenlerde emekliye verilecek fark bütçeye yük dediler. Siz bunlara sandıkta ders verin, bunlar hemen kendine gelirler, tutuşurlar. 

"Bunlar atanmış arkadaşlar..."

Ankara'dan Kabine geldi. Ekrem İmamoğlu'na karşı çalışıyorlar. Biri Pendik biri Sancaktepe öbürü Fatih'te dolaşıyorlar. Git enflasyonla uğraş, seçim güvenliğiyle uğraş, hastanelerde yaşanan sorunlarla ilgilen, emeklinin maaşıyla ilgilen... Bunlar buraya geliyorlar, raporlu da gelmiyorlar. Allah bilir kendilerine fazla mesai de yazdırırlar. Bunlar atanmış arkadaşlar... Belki içlerinde utanma huyu olan vardır da utanırlar. Yoksa bu kadar konuşmam, utansınlar. Bakan görevini yapacak; gelip burada seçim çalışması yapıyorsun. Yazıktır, günahtır. Bu millet senin seçim güvenliğini sağlıklı bir şekilde yürüteceğinden nasıl emin olacak?

"Pandemide topladığımız yardımlara el koydular"

Hatırlıyor musunuz pandemiyi? İnsanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere topladığımız yardımlara el koydular. Baktık ki bunlar bu kadar çizmeyi aşıyorlar, askıda faturayı bulduk. 600 bin insanın parası ödendi. Veren el, alan eli görmedi. Vicdan köprüsü kurduk.

"Bin 19 kere soruşturma yaptılar"

Müfettiş yollayarak bin 19 kere soruşturma yaptılar. Kamu işi yapıyoruz. Bin 19 değil 2 bin 19 defa soruştursunlar, önemli değil. Soruşturmalar bu kardeşinizin altın madalyası. Bunlar mertçe mücadele etmeyi seçmedi. 

Bu seçimi siyasi partiler değil millet kazanacak. Pazar günü Kanal İstanbul hayali kuranlara güle güle diyoruz."