Gündem

İletişim Başkanlığı'ndan Süper Kupa açıklaması: Türk Bayrağı açılacak, Atatürk pankartına değinilmedi

"Süper Kupa Maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır."

29 Aralık 2023 17:54

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi yaşandığı iddialarına yanıt geldi. Süper Kupa Maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacağını bildirdi. Merkez, Atatürk pankartı konusunda ise bilgilendirmede bulunmadı.
 
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi yaşandığı iddialarına cevap verdi. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa Final Maçında İstiklal Marşımız ve Türk Bayrağına izin verilmeyecek." şeklindeki iddialar doğru değildir.

Süper Kupa Maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır.

Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okunacaktır."

TIKLAYIN - TFF'den Süper Kupa öncesi yaşanan krizle ilgili açıklama!

TIKLAYIN - Süper Kupa öncesi Atatürk posteri ve İstiklal Marşı krizi; Galatasaray ve Fenerbahçe'nin sahaya çıkmaması gündemde!