Gündem

İklim Tamkan: Şiddet, tehdit, ısrarlı takip nedeniyle Fırat Tanış hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttırdım

Tanış'a tebliğ edilen bir uzaklaştırma kararı olmadığı bildirildi

27 Şubat 2024 23:00

Ceren Bala Yenilmez, Özlem Ateş Aksoy

Piyanist ve besteci İklim Tamkan, oyuncu ve müzisyen Fırat Tanış hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttırdığını söyledi. Tamkan, açıklamasında, "Nuri Fırat Tanış'ın ayrılık sonrasında beni, ailemi ve yakınlarımı içine çektiği süregelen ağır psikolojik şiddet, tehdit, ısrarlı takip sarmalına karşı uzaklaştırma kararı almış bulunuyorum" dedi. T24'ün edindiği bilgiye göre, Tanış'a uzaklaştırma kararının tebliğ edilmediğini bildirdi. Yakınları, Tanış'ın da Tamkan'a karşı yasal girişimde bulunacağını aktardı. 

Tamkan, sosyal medya hesaplarından eski sevgilisi Tanış hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttırdığını açıkladı.

Tamkan'ın arkadaşı yazar Özge Mumcu da Tamkan'ın açıklamasını paylaşarak, "Arkadaşımın uğradığı bu olayların birebir tanığıyım ve arkasındayım" dedi.

"Yanlış bir seçimdi' deyip geçemeyeceğim kadar yıpratıcı, ürkütücü, sürreal bir hikaye"

Tamkan'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Eylül ayı sonunda beraberliğimiz sonlandırdığım Nuri Fırat Tanış'ın ayrılık sonrasında beni, ailemi ve yakınlarımı içine çektiği süregelen ağır psikolojik şiddet, tehdit, ısrarlı takip sarmalına karşı uzaklaştırma kararı almış bulunuyorum. Yaşadığım bu tecrübe benim için 'Yanlış bir seçimdi' deyip geçemeyeceğim kadar yıpratıcı ve ürkütücü, sürreal bir hikayeye dönüşmüştür. Maruz kaldığım şiddet sarmalı bana, aileme ve yakın çevreme şu ana de hiç karşılaşmadığımız, tanık olmadığımız, tarifi ve tahminini mümkün olmayan hisler yaşatmış ve bizde derin yaralar açmıştır"

"Tanış'a uzaklaştırma kararı tebliğ edilmedi"

T24'ün ulaştığı bilgiye göre Fırat Tanış'a tebliğ edilen bir uzaklaştırma kararı yok. 

Yakınları, Fırat Tanış'ın da İklim Tamkan'a karşı yasal girişimde bulunacağını söyledi. 

TIKLAYIN - Fırat Tanış ve İklim Tamkan T24’te: “Niteliksiz siyasete tiyatro denen bir ülkede, sanatçıların ‘açız’ diye bağırması kimsenin umurunda değil”