Gündem

İki haftada üç kaza: Rize Ayder Kız KYK Yurdu'nda asansör düştü

Rize Ayder Kız KYK Yurdu'nda asansör düştüğü iddia edilmişti, KYK Genel Müdürlüğü, söz konusu iddiaları yalanlaynladı.

06 Kasım 2023 00:07

Rize Ayder Kız KYK Yurdu'nda asansörün düştüğü iddia edild. Asansör içindeki öğrencilerin durumuna ilişkin bilgi paylaşılmadı. 26 Ekim'de Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansör düşmüş, olayda Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. Dün ise Muş'ta, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne (KYK) bağlı Sultan Alparslan Kız Yurdu'nda elektrik kaynaklı sorun nedeniyle kilitlenen asansörde mahsur kalan 3 öğrenci görevliler tarafından kurtarılırken, yurt binası önünde toplanan öğrenciler yaşanan bu durumu protesto etti.  

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ayder Kız KYK Yurdu'nda asansörün düştüğü iddia edilirken . asansör içindeki öğrencilerin durumuna dair bir bilgi verilmedi. 

Yurtta kalan öğrenciler; asansörden çıkarılan öğrencilerin sayısını bilmediklerini fakat yaralı olduklarını, hastaneye götürüldüklerini iddia etti. 

 

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ile İl Gençlik ve Spor Müdürü Gürhan Yıldız, yurda geldi.

Konuya ilişkin olarak Vali Baydaş, "Vali olarak söylüyorum; burada sorumlu olan arkadaşlarımızın görevden alınmasıyla ilgili, sorumluluk tespit ettiğim her arkadaşımın görevine son vereceğimi söylüyorum. Öğrenci arkadaşlarımla doğrudan temas kuracağım. Kendi telefonumu vereceğim. Yurdun her türlü problemi, asansörle ilgili sorunlar ifade edildi. Tamamıyla ilgili arkadaşlarınızla doğrudan iletişim kuracağım. Problemleri beraber çözeceğiz" dedi. 

"İdare çay günü yapmaktan başka bir şey bilmiyor"

Öğrenciler; Baydaş'a tepki göstererek, "Biz buraya geldik geleli asansör tamir edilmedi. İdaremiz çay günü yapmaktan başka bir şey bilmiyor!" ifadelerini kullandı.  



KYK, iddiaları yalanladı

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden, Rize'deki Ayder Yurdu'nda asansör düştüğü iddialarının doğru olmadığı bildirildi.

Genel müdürlüğün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Rize Ayder Yurdu'nda asansör düştüğü iddiası doğru değildir. Söz konusu olayda gece saat 23.54'te kısa süreli elektrik kesintileri yaşanması sebebiyle içerisinde bir öğrencinin bulunduğu asansör, 3. ve 4. kat arasında çok az bir süre kalmıştır. Asansör, referans kat olarak belirlenen en yakın kata öğrencimizi emniyetli bir şekilde tahliye etmiştir. Öğrencimizin herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.