Gündem

"İhmal iddiası": Diyarbakır'da çalışırken düşen stajyer öğrenci hayatını kaybetti

foto: Amida Haber

29 Aralık 2023 10:41

Diyarbakır’da 10’uncu sınıf öğrencisi Ömer Çakar, klima montajı için götürüldüğü Oto Galericiler sitesinde, iş güvenliği olmadığı için, çatı katından düşerek yaşamını yitirdi.

İddiaları gündeme getiren Amida Haber'in aktardığına göre; 21 Aralık'ta  Şehit Abdulvahap Çokur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Ömer Çakar, Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) kapsamında  sene başında staja başladığı  500 Evler Semti’ndeki Oto Galericiler Sitesi’ne klima tesisatı döşemek için götürüldü. Dengesini kaybeden stajyer öğrenci Çakar, 2.kattan kafa üstü düştü. Ağır yaralanan öğrenci, ambulans ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 17 yaşındaki Çakır, 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. 27 Aralık’ta yaşamını yitiren Çakır, otopsi işlemlerinin ardından Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

"Hem iş yeri hem okulun ihmali var"

Konu hakkında açıklama yapan Çakır’ın dayısı Serdar Kaya, olayda hem okulun hem de işyerinin ihmali olduğunu söyledi. Kaya, “Klimacının sahaya götürmemesi lazım, götürmüş. Ağır iş yaptırmaması lazım, bunu da yaptırmış. Klima tesisatı döşemek için çatı katına çıkmış, ama hiçbir güvenlik önlemi alınmamış. Yeğenim ikinci kattaki asma tavandan düşmüş” dedi.

Kaya, hem iş yeri, hem de okul yönetiminin ihmali olduğunu, belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Foto kaynak: Amida Haber