Gündem

İHH üyeleri afet eğitimi verecek

28-29 Şubat tarihlerinde Soma Konferans Salonu’nda eğitim düzenlenecek

Arşiv

27 Şubat 2024 08:17

Türkiye Kömür İşletmeleri’nin, İslamcı kimliğiyle bilinen İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile “Eğitim İşbirliği” protokolü imzaladığı ortaya çıktı. Protokol kapsamında İHH üyelerinin TKİ personeline 28-29 Şubat’ta afet farkındalık eğitimi vereceği öğrenildi. 

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, TKİ İş Sağlığı Güvenliği ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, 20 Şubat’ta TKİ Genel Müdürlüğüne, “Afet Farkındalık Eğitimi” konulu yazı gönderdi. Yazıda, kurum ile İHH arasında, “Karşılıklı Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalandığı kaydedildi.

Müdürlük, protokol çerçevesinde Afet Farkındalık Eğitimleri planlandığını belirtti. Bu kapsamda İHH ile temasa geçildiği ve eğitimlerin 28-29 Şubat tarihlerinde Soma Konferans Salonu’nda verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. Eğitime katılımın gönüllülük esasına dayalı olduğu ve eğitime katılacak personelin isimlerinin İş Sağlığı Güvenliği ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’na iletilmesi gerektiği ifade edildi.

Program kapsamında İHH üyeleri, TKİ personeline afet farkındalık eğitimleri verecek. 28 Şubat’ta, “Afetlerde haberleşme, barınma ve hijyen, takım çalışması, temel yangın bilgisi” ve “İlk yardım farkındalık” konuları işlenecek. Eğitim programının ikinci günü olan 29 Şubat’ta da “Afet etiği, afet psikolojisi, travma farkındalık, yangın pratik eğitimi” ve “Kurumsal çadır kurma” konuları anlatılacak.