Spor

IFAB'dan hakeme itiraza karşı devrim niteliğinde karar

19 Kasım 2023 10:03

IFAB, 28 Kasım tarihinde Londra'da yapılacak toplantıda devrim niteliğinde karar almaya hazırlanıyor. Hakeme şiddetli itiraza 'saha dışı bırakma' cezası gündemde.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), 28 Kasım'daki toplantıda hakeme yapılan şiddetli itirazlar ve penaltı kuralı üzerinde değişiklikler yapmayı planlıyor.

Özellikle son dönemde hakeme karşı artan yoğun ve şiddetli itirazların önüne geçmek adına hamleler yapmaya hazırlanan IFAB'ın '10 dakika saha dışı bırakma cezası' üzerinde durduğu kaydedildi.

"Sarı kart görmekten endişelenmiyorlar"

IFAB CEO'su Lukas Brud konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hakeme yapılan itirazlarda futbolcuların sarı kart görmekten endişelenmediği ancak 10 dakika saha dışı bırakma cezasında bu durumun tersine döneceğini aktardı.

Brud, "Oyuncular hakeme uygunsuz bir söz söylediklerinde 'Sarı kart alır mıyım?' diye çok endişelenmeyebilirler ancak 90 dakikalık bir maçın 10 dakikalık bölümünde dışarıda kalacaklarını düşünürlerse yaklaşımları büyük fark yaratabilir." ifadelerini kullandı.

"Sadece takım kaptanları"

Öte yandan Brud, hakemlerle diyaloğa girme görevinin sadece takım kaptanlarına verilmesi gerektiğini vurguladı ve söz konusu yöntemin rugby ve basketbolda işe yaradığını belirtti. (NTV Spor)