Dünya

IDF açıkladı: Gazze Şeridi'nde ölen 105 İsrail askerinden 20'si dost ateşiyle ya da kazara öldü

IDF'nin Pazartesi günkü verilerine göre kara harekâtında 133'ü ağır, 218'i orta ve 231'i hafif olmak üzere 582 asker de yaralandı

13 Aralık 2023 09:58

T24 Dış Haberler

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından Salı günü açıklanan verilere göre; Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekâtı sırasında bugüne kadar öldürülen 105 İsrail askerinden 20'si "dost ateşi" ve diğer kazalar sonucu öldü. 

IDF'nin açıklamasına göre; askerlerden on üçü hava saldırıları, tank bombardımanı ve silah ateşi sırasında yanlış teşhis nedeniyle dost ateşi sonucu öldü. Bir asker kendilerine isabet etmesi istenmeyen ateş sonucu, diğer iki asker ise kazara yanlışlıkla açılan ateş sonucu öldürüldü. Zırhlı araçların askerlerin üzerinden geçtiği olaylarda iki asker öldürüldü. İki asker de İsrail güçleri tarafından patlatılan patlayıcılar da dahil olmak üzere şarapnel parçaları nedeniyle hayatını kaybetti.

IDF, Gazze'de faaliyet gösteren çok sayıda kuvvet, kuvvetler arasındaki iletişim sorunları ve askerlerin yorgun olması ve kurallara dikkat etmemesi gibi sayısız nedenin ölümcül kazalara yol açtığını değerlendirdi.

IDF'nin Pazartesi günkü verilerine göre kara harekâtında 133'ü ağır, 218'i orta ve 231'i hafif olmak üzere 582 asker de yaralandı.