Ekonomi

İddia: "sahibinden.com" alan adını yenilemeyi unuttu, yeni kullanıcı 250 milyon dolar istiyor

Gece yarısından beri erişim sağlanamayan Sahibinden.com'da için yeni bir iddia gündemde

03 Ocak 2024 16:34

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen gayrimenkul, vasıta gibi ilanların yer aldığı Sahibinden.com platformuna gece yarısından bu yana erişim sağlanamıyor. Şirket 'teknik bir arıza' olduğu yönünde açıklama yaparken bir sosyal medya kullanıcısı Sahibinden.com'un alan adını yenilemeyi unuttuğunu ve sorunun bundan kaynaklandığını iddia etti.

Ahmet Balat isimli Instagram kullanıcısı "edindiğim kesin bilgilere göre" diyerek Sahibinden.com'un alan adının başka bir kişi tarafından alındığını ve geri vermek için şirketten 250 milyon dolar istediğini iddia etti.

"250 Milyon dolar para istiyor"

Ahmet Balat'ın iddiası şöyle:

"Sahibinden.com'a alan adını yenilemeyi unuttukları için erişim problemleri yaşanıyor. Edindiğim kesin bilgilere göre, Sahibinden.com'un alan adı yenileme süresi 2023 Aralık ayının sonlarında doluyor. İnternette dolaşan iddialara göre, Sahibinden.com alan adı boşa düşüyor ve ABD Florida eyaletinde yaşayan bir internet kullanıcısı Sahibinden.com alan adını satın alarak Sahibinden.com'dan 250 milyon dolar para istiyor alan adını geri vermek için. Fakat bir alan adı yenileme süresi dolduğunda domain sağlayıcılar bu firmalara alan adını tekrar kullanabilmeleri için kısa bir süre daha zaman tanıyorlar. Eğer bu süre de dolmadıysa Sahibinden.com alan adını yenileyerek hizmete kesintisiz devam edebilir. Ancak bu yenileme süresi dolduysa eyvah eyvah..."