Gündem

İddia: AKP MYK’dan basına sızdırılan haber yönetimi ikiye böldü; iktidar medyasına talimat gitti

Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nda Hamza Dağ ve ekibi sorumlu tutuldu

05 Nisan 2024 08:05

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP MYK’da konuşulanların basına servis edilmesi konusunda parti yönetiminde tartışma çıktığını yazdı.

İktidara yakın medyaya müdahale dilerek söz konusu haberlerin geri çekilmesi için talimat gittiğini belirten Babacan, “Parti yönetiminde, Cumhurbaşkanı’nın kendilerine yönelik sert eleştirilerde bulunduğu bu konuşmanın, kamuoyunda duyulmasının iyi olduğunu düşünenlerle, ‘Parti içi değerlendirme, partide kalmalıydı’ diyenler ikiye bölündü” dedi.

Nuray Babacan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanı’nın MYK’daki konuşması kelimesi kelimesine AKP’yi izleyenlere “servis” edildi. Ancak bu servisten parti yönetiminin büyük bölümünün haberinin olmadığı ortaya çıktı. Parti yönetimindeki tepkiler nedeniyle bunu kimin yaptığı araştırılmaya başlandı, Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nda Hamza Dağ ve ekibi sorumlu tutuldu.

Kimsenin haberi olmadan yapılan bu servis nedeniyle parti yönetiminde tartışma çıktı. Son anda iktidar medyasına müdahale edilerek, perde arkasının geri çekilmesi için talimatlar gitti. TRT ve AA dahil herkes yayına koyduğu haberi nasıl geri çekeceklerini bilemediler. Tüm TV kanallarında ve sosyal medyada dönen haber için çok geç kalındığı ortaya çıktı.

Parti yönetiminde, Cumhurbaşkanı’nın kendilerine yönelik sert eleştirilerde bulunduğu bu konuşmanın, kamuoyunda duyulmasının iyi olduğunu düşünenlerle, “Parti içi değerlendirme, partide kalmalıydı” diyenler ikiye bölündü. Partideki güç savaşının ve medyayı kontrol etme alışkanlığının ne boyuta ulaştığı da ortaya çıktı.