Gündem

İddia: AKP'li belediyenin bitiremediği 20 bin kişilik cami için Emlak Konut GYO devreye girdi

İstanbul Mütfülüğü'nün verilerine göre Ümraniye ilçesinde 150 adet cami bulunuyor

23 Mart 2024 11:06

Ümraniye'de AKP'li belediye başkanı Hasan Can tarafından kurulan vakıf tarafından temeli 2018 yılında atılan cami inşaatı Hasan Can bir daha başkan adayı gösterilmeyince yarım kalmıştı. Fikir babasının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu belirtilen 20 bin kişilik cami için TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO devreye girdi.

İstanbul Mütfülüğü'nün verilerine göre Ümraniye ilçesinde 150 adet cami bulunuyor. 6 yıl önce Ümraniye Belediyesi'nin hemen karşısındaki dev araziye 151'inci caminin inşa edilmesi karar verildi.

20 bin kişi kapasiteli Büyük Camii’nin temeli 6 Haziran 2018’de düzenlenen törenle atıldı.

Törende konuşan dönemin Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, caminin fikir babasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olduğunu belirterek "Bu camiye Ulu Camii diyecektik ama Ümraniye’de bu isimle camimiz var ve buraya Büyük Camii diyelim dedik. Fikir babası Cumhurbaşkanımızdır bu caminin. Ancak sonra alan küçük ve Cumhurbaşkanımızın istediği büyüklükte olmayacağı için Çamlıca Camii projesi gerçekleştirdi. Biz de bu cami inşaatının artık bizim boynumuzun borcu olduğunu gördük ve böyle bir cami inşa edelim dedik. Tarihi izler taşıyan bir cami inşa ettik" dedi.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Kampüsü'nün de yer aldığı alanda yapılan caminin temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katılmıştı. Caminin yapımını, Ümraniye Belediyesi ve bu iş için kurulan vakıf üstlenmişti.

Ancak, Hasan Can'ın 2019 yılında bir kez daha belediye başkan adayı gösterilmemesinin ardından caminin inşaatı yarım kaldı. Uzun yıllardır 6 yıldır kaba inşaat halinde bekleyen cami için çalışmalar geçtiğimiz günlerde yeniden başladı.

SÖZCÜ'nün haberine göre, TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO mali desteğiyle caminin inşaatı tamamlanacak.