Gündem

Yerlikaya'dan '15 Temmuz' açıklaması: Devletimiz, bütün kurumlarıyla firarda olanların ensesinde

16 Temmuz 2023 00:30

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Devletimiz bütün kurumlarıyla firarda olanların da ensesindedir. Buradan bir kez daha söylüyorum; hiçbiriniz kaçacak delik bulamayacaksınız" dedi.

Bakan Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara'daki Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'ndaki programa katıldı. 

Programa, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanı sıra Ankara Valisi Vasip Şahin, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve dönemin Terörle Mücadele Daire Başkanı Gazi Turgut Aslan, gaziler, şehit ve gazi aileleri de katıldı.

Kavganın değil, barışın neferi

Törende konuşan Yerlikaya, 15 Temmuz gecesini hatırlatarak şunları söyledi:

''Dün olduğu gibi bugün de, yarın da sırt sırta verip vatanımızı, demokrasimizi, bağımsızlığımızı savunmaya; ayrıştırmanın değil kucaklaştırmanın, kavganın değil barışın neferi olmaya devam edeceğiz.' Devletimiz bütün kurumlarıyla firarda olanların da ensesindedir. Buradan bir kez daha söylüyorum; hiçbiriniz kaçacak delik bulamayacaksınız. Çünkü şehitler tepesi boş değil, biri var bekliyor. Ve bir göğüs, nefes almak için rüzgar bekliyor. O rüzgar; vatanımızın dört bir yanından ve Gölbaşı'ndan esmeye devam ediyor ve Allah'ın izniyle esmeye de devam edecek." (DHA)