Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Santa Maria Kilisesi'ne saldırının failleriyle bağlantılı kişiler yakalandı

06 Nisan 2024 08:05

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da Santa Maria Kilisesi'nde meydana gelen silahlı saldırı olayının failleri ile bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı olan şahıslar başta olmak üzere, DEAŞ'a yönelik düzenlenen “BOZDOĞAN-21” operasyonlarında 48 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesinde meydana gelen silahlı saldırı olayının failleri ile bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı oldukları tespit edilen 30 şüphelinin yakalandığı" bilgisini verdi. 

Yerlikaya, "Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; DEAŞ terör örgütü ile bağlantılı oldukları tespit edilen 18 şüpheli yakalandı" ifadelerini kullandı.

"Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki, terör eylemlerinin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" diyen Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik etti.