Gündem

İbrahim Kahveci: Muhafazakâr seçmen, evlatlarının-torunlarının geleceklerini liderlik tutkusuna esir edebiliyor

Ülkede aynı zamanda inançsal düzenimizi de yıkıyoruz

19 Aralık 2022 07:51

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, ülkede sadece gelecek, kurumlar değil, inançsal düzenin de yıkıldığını söyleyerek, "muhafazakâr seçmen, evlatlarının torunlarının geleceklerini liderlik tutkusuna esir edebiliyor" dedi.

Kahveci, yazısında, son 4 yılda (Kasım 2018-Kasım 2022) Türkiye'de genel fiyat artışlarının yüzde 182, gıdada ise artışın yüzde 240,6 olduğunu kaydetti. Kahveci, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün ülkemiz müthiş bir bilimden kopuş yaşıyor. İktisat-para politikası bunun somut göstergesi. Üniversitelerimiz de bunun en somut bir başka göstergesidir.

Yüksek katma değerli ihracat oranımız AK Parti öncesi yüzde 6,0 seviyelerindeyken şimdi bu oran bir türlü yüzde 3,0’ün üzerine çıkamıyor. Yozlaşma her yerde ve nerede ise her kurumsal yapıda kendini gösteriyor. Aslında geleceği kurmuyor, geleceğimizi yıkıyoruz. Bu yıkımı da süslü sözlerle ve büyük vaatlerle yapıyoruz.

Ülkede sadece gelecek, kurumlar değil, aynı zamanda inançsal düzenin de yıkıldığını savunan Kahveci, "Deizmin yayılışı neden acaba? Yakın tarihimizde (80 sonrası) hiç bu kadar ağır ekonomik sorun yaşamamıştık. Buna rağmen geçmişte çok daha küçük sorunlara çok daha büyük tepki veren muhafazakâr seçmene ne oldu? Kendi geleceklerini, evlatlarının ve/veya torunlarının geleceklerini liderlik tutkusuna esir edebiliyorlar.

Açlık, yoksulluk en sert eserken aynı esinti iktidar yıkmaya değil iktidar kurmaya yarayabiliyor. Bu akıl nerede ve nasıl oluştu? Bu akıl ile gelecek mi kurulur yoksa yıkılan sürece bir omuz mu verilir? Parayı bulabiliriz ama asıl bulmayacağımız şey tam da bu olsa gerek" değerlendirmesinde bulundu.

Yazının tamamı için tıklayın...