Gündem

İBB yöneticisi Yavuz Saltık, "örgüt üyeliği" davasında beraat etti

22 Eylül 2023 10:49

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yöneticisi Yavuz Saltık’ın, "örgüt üyesi olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan yargılandığı davada, beraat kararı çıktı. 

İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Saltık'ın, İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı olduğu dönemde, "Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) PKK ile iltisakını araştırmadan derneğe yemek kartları verdiği" gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı dava, 14.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, Saltık'ın DİAYDER'e yardım kartlarının tesliminin sağlanmasında "ifa ettiği görev kapsamında kastının bulunduğu" iddia edilen mütalaada, "terör örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Saltık’ın yargılandığı davanın altıncı duruşmasını CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, milletvekilleri Enis Berberoğlu, Özgür Karabat, Gökan Zeybek, Gökhan Günaydın, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP ve İyi Parti İBB Meclis üyeleri başta olmak üzere çok sayıda CHP yöneticisi, İBB daire başkanları ve üst düzey yöneticiler, Saltuk’a destek vermek için izledi.

Mahkeme heyetinin ve iddia makamının saat 10.34’te salona girmesinin ardından duruşma başladı. Duruşma salonunun kısa sürede dolması nedeniyle çok dayıda izleyici salon dışında bekledi.

"Türkiye'de de hâkimler var"

Duruşmada son sözlerinin sorulduğu Saltık, şunları söyledi:

“Suçu kabul etmiyorum. Herhangi bir örgüte destek sağlamadım. Yasaların tanıdığı çerçeveler doğrultusunda hizmet ettim. Ben iyilikten asla taviz vermeden belediye hizmet ettim. Üzerime atılı suçu şiddette reddediyorum.”

Mahkeme, kasıt yokluğundan Saltık'ın beraatına karar verdi.

Saltık, karar sonrası yaptığı açıklamada, “Sadece Berlin’de değil, Türkiye’de de hakimler var” dedi.