Gündem

İBB yöneticisi Mahir Polat: Kültür Bakanlığı, Karaköy'deki metruk bina için hem 'acele' ibareli karar gönderiyor, hem toplantıyı bekliyor!

06 Nisan 2023 11:39

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Karaköy'de çökme tehlikesi olan binaya ilişkin olarak Kültür Bakanlığı'ndan "acele" ibareli karar geldiğini belirterek, "Acele ibareli karar bekleyin ilk toplandığımız zaman ne yapılacağına karar vereceğiz diyor. Hem acele diyor hem de bekleyin diyor" tepkisi gösterdi. 
 
Polat, Kültür Bakanlığı'ndan gelen kararı paylaşarak şunları kaydetti:
 
"Karaköy’de anbean çökme riskine karşı başında kurul kararını beklediğimiz binaya ilişkin az önce Kültür Bakanlığı Koruma Kurulu’nun 'acele' ibareli kararı geldi. Acele ibareli karar bekleyin ilk toplandığımız zaman ne yapılacağına karar vereceğiz diyor. Hem acele diyor hem de bekleyin diyor. Yetkilileri bu gayri ciddi tutumu acilen terk etmeye İstanbul’un göbeğinde vatandaşın can güvenliğini riske eden, İstanbul’un kent yaşamını ve trafiğini felç eden vakıaya karşı 'gerçek' bir karar almak üzere lütfedip acilen toplanmaya davet ediyorum."
 
Ne olmuştu?

Karaköy'deki Kemeraltı Caddesi'nde bulunan beş katlı metruk binada kısmi çökme meydana gelmişti. Durumun haber verilmesi üzerine, olay yerine polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmişti. Tramvay yolunun geçtiği caddede bulunan bina çevresinde güvenlik önlemi alınmıştı.

Öte yandan, T1 Kabataş-Bağcılar hattı seferleri, söz konusu binanın yıkılma riski nedeniyle Karaköy-Tophane arasında durdurulmuştu.