Medya

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan “Eylem Tok” haberleri açıklaması: Demirören Ailesi’nden küçücük bir imayla karşılaşmadım

07 Mayıs 2024 08:44

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, DHA muhabirinin, yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur C.’nin karıştığı kazanın haber yapılmaması için “patronajı ve sair çevreler tarafından çeşitli baskılara maruz kaldığı” iddiasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Demirören Haber Ajansı bünyesindeki Hürriyet gazetesinin Eylem Tok ve oğlu vakasında yapılması gerekeni fazlasıyla yaptığını söyleyen Hakan, şunları kaydetti:

“Bir kere değil, iki kere değil, üç kere değil defalarca manşete taşıdık olayı. En sert biçimde manşete taşıdık. Kurbandan ve ailesinden yana tavır alarak manşete taşıdık. Israrla, inatla manşete taşıdık. Peşini asla bırakmadık olayın. Hiç geçiştirmedik. Hakkını verdik. Biz bu manşetleri atarken... Demirören Ailesi’nden bir kerecik olsun minnacık bir rica bile gelmedi. Ben Hürriyet’in Yayın Yönetmeni olarak Demirören Ailesi’nden küçücük bir imayla karşılaşmadım.

Kazadan sonra ilk yaptığımız haberde de bu olmadı, son yaptığımız haberde de bu olmadı. Aramızda konusu bile geçmedi bu olayın. Sadece Hürriyet’te de değil. Demirören Grubu’nun bütün mecralarında yaşanan bundan farklı değildi. Bu konuyla ilgili iddiaları, tartışmaları, yaklaşımları izlerken bu tanıklığı göz önünde bulundurmanızı hararetle tavsiye ederim.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Eylem Tok haberini yapan muhabir "Baskılara maruz kalıyorum" demişti; DHA Müdürü Celal Korkut'tan açıklama geldi