Dünya

Hollanda'nın aşırı sağcı siyasetçisi Wilders: Laikliği ve Kemalizmi destekleyen Türk vatandaşlarının yeni bir lider seçmesini diliyorum

Wilders, "Türkiye'ye daha fazla Arap akınını durduran, Türk kadınlarını koruyan, işçi sınıfını destekleyen ve yolsuzluğu durduran" yeni bir Türk lider çağrısında bulundu

25 Aralık 2023 11:48

T24 Dış Haberler

Kasım ayında yapılan seçimlerde partisi PVV ile ilk sırada yer alarak gündem olan göçmen karşıtı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders, Türkiye'de "laikliği destekleyen" vatandaşların yeni bir lider seçmesi çağrısında bulundu. 

Wilders, X platformundan yaptığı açıklamada "Hollanda seçimlerini ben kazandım. Ve laikliği ve Kemalizmi destekleyen Türk vatandaşlarının bir sonraki seçimleri kazanabilecek yeni bir lider seçmelerini diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Uzun süredir Hollanda'ya Müslüman göçünün sınırlandırılması çağrısında bulunan ve daha önce de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarıyla gündeme gelen Wilders, "Türkiye'ye daha fazla Arap akınını durduran, Türk kadınlarını koruyan, işçi sınıfını destekleyen ve yolsuzluğu durduran" yeni bir Türk lider çağrısında bulundu.

Wilders, 14 Mayıs seçimleri döneminde de konuşmuştu 

Mayıs ayındaki seçim döneminde Türkiye ile ilgili paylaşımlarını artıran Wilders kişisel X hesabından şunları yazmıştı:

“Haftalardır, Erdoğan'ın boğucu İslamcı rejiminden büyük ölçüde acı çeken ve gerçekten daha fazla kişisel özgürlük için can atan Türkiye'den laik Türklerden pek çok mesaj alıyorum. Kalbim onlar için kanıyor. Onlarla onların Türkiye'sinde buluşmak, destek olmak ve onlara hitap etmek isterdim ama ne yazık ki onlar ve benim için tehlike çok büyük.”