Dünya

Hollanda'da sandıktan zaferle çıkan Wilders'tan Süper Kupa paylaşımı: Atatürk 10 - Suudi Arabistan 0

29 Aralık 2023 23:12

T24 Dış Haberler

Hollanda’da Kasım ayında yapılan erken seçimden büyük bir zaferle çıkan ancak henüz hükümet kurmak için ortak bulamayan Geert Wilders, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın, Suudi Arabistan'da oyuncuların Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını taşıyan tişörtler giymesine ve sözlerini taşıyan pankart taşımasına izin verilmemesinin ardından Turkcell Süper Kupa çıkmama kararına destek verdi.

Wilders, X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, "Atatürk - Suudi Arabistan: 10-0 ?" yazdı.

Wilders'ın paylaşımı kısa süre içinde binlerce beğeni aldı ve tekrar paylaşıldı. 

Avrupa'da yükselişte olan aşırı sağın en sivri temsilcilerinden biri olarak görülen Geert Wilders, daha önce de Atatürk ve Kemalizm'e yönelik destek açıklamaları yapmıştı. Wilders, 24 Aralık'ta yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Hollanda seçimlerini kazandım. Ben de laikliği ve Kemalizmi destekleyen Türk vatandaşlarının bir sonraki seçimleri kazanabilecek yeni bir lider seçmesini diliyorum. Türkiye’ye daha fazla Arap akınını durduran, Türk kadınlarını koruyan, işçi sınıfını destekleyen ve yolsuzluğu durduran biri” yazmıştı. 

Wilders 23 Haziran'da da, “Pek çok Türk kadın bana Türkiye’deki Arapların onları taciz ettiğini, onlara ‘fahişe’ dediğini ve kötü davrandığını söylüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, lütfen bana söyleyebilir misiniz; Türk kadınlarını taciz eden Arapları hala kardeşiniz olarak mı görüyorsunuz? Türkleri mi yoksa Arapları mı daha çok seviyorsunuz?” yazmıştı. Hollandalı aşırı sağcı lider, aynı gün Atatürk'ün "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözünü sosyal medya hesabında paylaştı.