Dünya

Hindistan siyasi hanedanının genç üyesi toplu tecavüz iddiaları üzerine ülkeden kaçtı

07 Mayıs 2024 08:30

T24 Dış Haberler

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin yakın müttefiki olduğu bilinen ve ülkenin en büyük siyasi hanedanlarından birinin üyesi olan 33 yaşındaki Prajwal Revanna, tecavüz iddiaları nedeniyle Hindistan'dan kaçtı. 

Revanna, 400'den fazla kadına cinsel saldırıda bulunduğu ve bunları filme aldığı iddialarıyla karşı karşıya kalarak Hindistan'ı terk etti. Revanna'nın ayrıca mağdurlara eylemleri gösteren 2 bin 800 videoyla şantaj yaptığı da iddia ediliyor.

Revanna, 1996 yılında 9 ay başbakanlık yapan Janata Dal partisinden HD Deve Gowda'nın torunu. 

Revanna ve büyükbabasının partisi, Başbakan Modi'nin Bharatiya Janata Partisi (BJP) ile ittifak halinde. Suçlamalar, Hindistan'da genel seçimler yaklaşırken siyasi çalkantıların yaşandığı bir dönemde gelirken Modi'nin siyasi müttefikine yönelik tecavüz suçlamalarından haberdar olduğu öne sürüldü. 

Kerala seçim bölgesini temsil eden Hindistan Parlamentosu lideri Rahul Gandhi, Modi ve parti üyelerinin videolar kamuya açıklanmadan önce yaşananları bildiklerini iddia ederek, "Bu bir seks skandalı değil, toplu bir tecavüz. Başbakan bir toplu tecavüzcüyü destekledi. Tüm BJP liderleri Prajwal Revanna'nın toplu bir tecavüzcü olduğunu biliyordu ve yine de onunla ittifak kurarak onu sandık başına götürdüler." diye konuştu. 

Çok sayıda mağdur şikayetçi olurken, bir çoğunun silah yoluyla tehdit edildiği öne sürüldü. 3 yıl boyunca tecavüze uğradığını belirten ve kimlik bilgileri açıklanmayan bir kadın, "Silah taşıdığını söyleyerek beni tehdit etti. Eğer herhangi birine ifşa edersem videoyu kamuoyuna sızdıracağını söylüyordu. Beni görüntülü arayıp soyunmamı istiyordu. Bana birkaç kez tecavüz etti" açıklamasında bulundu.

Revanna'nın şu anda Almanya'da olduğu düşünülüyor.