Dünya

Hindistan'da Air India skandalı: Uçaktaki sarhoş bir adam yaşlı bir kadının üzerine idrarını yaptı

09 Ocak 2023 14:06

Hindistan’da havayolu şirketi Air India’nın uçuşlarından birinde sarhoş bir adamın yaşlı bir kadının üzerine idrarını yaptığı ortaya çıktı. Olay sonrası şirketin harekete geçmekte başarısız olduğu belirtilirken yöneticilerden özür açıklamaları geldi.

BBC’de yer alan habere göre, 26 Kasmı’da Air India uçuşunda business class bölümde Shankar Mishra isimli sarhoş bir adam 72 yaşındaki bir kadının üzerine idrarını yaptı. Kadın, olayla ilgili resmi şikayetini ise geçen hafta yaptı. Kadın şikayetinde “Kıyafetlerim, çantam, ayakkabım, her yerim idrar oldu” dedi.

Kadın, şikayetine uçuş görevlilerinden yer değişimi talep ettiği ancak yer olmadığı için personelin oturduğu küçük bir koltuğa geçirildiğini söyledi.

Uçuş sırasında kadının yanında oturan bir yolcu da olay günü şirkete şikayet dilekçesi verdiği ancak sonuç alamadığını söyledi.

Yaşanan olay ve geç ortaya çıkması, Hindistan’da Air India’ya dair tepkilere neden oldu. 

Şikayet üzerine sarhoş adam gözaltına alınırken ABD’deki bankacılık şirketi Wells Fargo’daki işinden de atıldı.

Air India’nın çatı şirketi Tata Sons Başkanı N Chandrasekaran, pazr günü yaptığı açıklamada, havayolu şirketinin olayla ilgili daha hızlı eyleme geçmiş olmasının gerektiğini söyledi. Air India CEO’su Campbell Wilson da olaydan duyduğu üzüntü ve pişmanlığı açıkladı.