Dünya

Hindistan Başbakanı Modi, New York'ta toplu yoga etkinliğine katıldı

22 Haziran 2023 09:05

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşeceği ABD ziyaretinin ilk adımında New York’ta toplu yoga etkinliğine katıldı.

72 yaşındaki Hindistan Başbakanı Modi, New York'ta yoga etkinliğine katıldı72 yaşındaki Hindistan Başbakanı Modi, Uluslararası Dünya Yoga Günü kapsamında New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde yoga etkinliğine katıldı.

Yoganın evrensel olduğunu söyleyen Modi, "Bu çok eski bir gelenek ve sadece bir minder üzerinde egzersiz yapmakla ilgili değil, yoga bir yaşam biçimi" dedi.

New York'taki temaslarının ardından dün başkent Washington'a gelen Modi, Biden'ın eşi Jill Biden ile Ulusal Bilim Vakfını ziyaret etti. Modi daha sonra akşam yemeğini Beyaz Saray'da Başkan Biden ve eşi Jill Biden ile yedi.

Biden, Modi'yi yarın Beyaz Saray'da resmi törenle karşılayacak. Liderler, ikili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Ardından Biden, Modi için Beyaz Saray'da bir yemek verecek. Beyaz Saray mutfak şefleri yarınki yemekte sunulmak üzere vejetaryen olan Modi için özel bir menü hazırladı.

Modi için özel hazırlanan menüde bitki bazlı yemekler, mantar dolması ve çilekli kek yer alıyor.