Kültür-Sanat

Hedef gösterilen Apolas Lermi'nin konseri yine iptal edildi

13 Temmuz 2023 14:05

Karadeniz başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde konser veren sanatçı Apolas Lermi’nin Gümüşhane’ye bağlı Özkürtün’de vereceği konser, milliyetçi grupların hedef göstermesi sonrası iptal edildi. Lermi'nin geçen sene de Denizli ve İstanbul'daki konserleri iptal edilmişti.

Susma Platformu’nun haberine göre, Lermi, 21 Temmuz Cuma günü Kadırga Festivali’nde sahne alacaktı. Milliyetçi gruplar tarafından sosyal medyada hedef gösterilen sanatçı, konserin Gümüşhane Özkürtün Belediyesi tarafından iptal edildiğini açıkladı.

Lermi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Belediye tarafından 21 Temmuz 2023 Kadırga Festivali için başkan tarafından arandık ve başkanın tüm taleplerini sözleşmesiz, ön koşulsuz olarak kabul ettik. Daha sonra belediye bizim adımızın da olduğu afişi sayfalardan paylaştı. Afişi gören ve kendine “milliyetçi Trabzonspor, Türkçü” gibi isimler veren 3-5 sosyal medya hesabı Özkürtün Belediye’sine konserin iptal olması için baskı yaptı.”

Açıklamada, “Milliyetçi Trabzonsporlular” diye bir taraftar grubunun olmadığı; bu Twitter hesabının, uygunsuz hareketleri nedeniyle Çerkezköy MHP, Çerkezköy Trabzonlular Derneği ve Gurbetçi Gençler Taraftar Grubu’ndan atılan bir TSK görevlisi asker tarafından yönetildiği belirtilirken MHP’nin bu konuda tavır alması gerektiği vurgulandı.

Lermi, daha önce de Kasım 2018’de Uzungöl’deki doğa talanına karşı yaptığı şarkı nedeniyle bölgedeki işletme sahipleri tarafından tehdit edilmişti. Mayıs 2022’de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın kendisini hedef göstermesinin ardından Denizli ve İstanbul’daki konserleri iptal edilmiş, Temmuz 2022’deki Giresun konseri de valilik tarafından yasaklanmıştı.