Politika

HDP'den Meral Akşener'e "masa" yanıtı: Bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır

"Hiçbir HDP’li senin olduğun masaya gelmez"

08 Eylül 2022 15:00

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, İyi Parti lider Meral Akşener’in “HDP'nin olduğu masada biz olmayız” sözlerine yanıt verdi. Günay, "Bir kere halk; seni Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor, hiç merak etme. Senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır” dedi.

 CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleri ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener  "HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek” açıklamasını yapmıştı. HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Akşener’e yanıt verdi.

“Hiçbir partiyle bakanlık pazarlığı yapmadık, yapmayız” diyen Günay şöyle konuştu:

Meral Akşener veya onun sözcülerinin işi HDP’ye konum belirlemek değil. Bir kere halk; seni Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor, hiç merak etme. Senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır. Hiçbir HDP’li zaten senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez. Defalarca söyledik, yine söyleyelim. HDP’nin masası ve ittifakı bellidir. Bizim birlikteliğimiz Emek ve Özgürlük İttifakıdır. Bu ittifak gerçekten demokratik değişimi, dönüşümü isteyen gerçek muhaliflerin tek adresidir. Seçimleri önemsiz görmüyoruz ama seçim gününe ve adaylık tartışmalarına odaklanarak değil, mücadele ittifakını büyüterek geliyoruz. “