Dünya

Hayvanat bahçesi bakıcıları, annesi tarafından terk edilen yavru gorili büyütmek için goril gibi giyiniyor

14 Mart 2024 10:25

T24 Dış Haberler

ABD'nin Teksas eyaletinde hayvanat bahçesi bakıcıları, erken doğum nedeniyle reddedilen yavru maymuna bakmak için goril gibi giyindi.

Teksas'taki Fort Worth Hayvanat Bahçesi personeli, anne goril Sekani'nin bebek goril Jameela'yı terk etmesinden bu yana, annenin kürkünü taklit eden kürk benzeri ipliklerden yapılmış bir "goril kostümü" giymeye başladı. 

Doktorlar, beş hafta erken doğuma başlayan Sekani'ye nadir görülen bir acil sezaryen uygulayarak doğumu gerçekleştirdi. Jameela, Fort Worth'ta sezaryenle doğan ilk goril oldu. 

Sekani, doğumun ardından yeni doğan kızıyla bağ kurmakta zorlandı. 

Yavru goriller hayatlarının ilk veya iki yılı boyunca hareket için annelerine bağımlı yaşar. Hayvanat bahçesi bakıcıları, bu nedenle yavru gorile 24 saat boyunca bakım vermek zorunda kaldı. Hayvanat bahçesinde şu anda anne rolünü üstlenmesi için Gracie adında başka bir dişi goril eğitiliyor. 

Hayvanat bahçesi doktoru, "Jameela'yı bir insan yavrusu gibi tutmak yerine, bu goril benzeri ceketi tutmasına izin vererek kaslarını ve vücut yapısını geliştirmek için onunla çalışıyoruz" dedi.