Dünya

Havalimanında dehşet: Yürüyen kaldırıma sıkışan bacağı ampute edildi!

30 Haziran 2023 12:38

T24 Dış Haberler

Tayland'da havalimanında bir kadının bacağı, yürüyen kaldırıma sıkıştıktan sonra ampute edildi.

57 yaşındaki Taylandlı yolcu, perşembe sabahı başkent Bangkok'daki Don Mueang Havalimanı'nın 2. Terminali'nde Nakhon Si Thammarat'a uçacak uçağına giderken bacağı yürüyen kaldırıma sıkıştı. Olay yerine gelen sağlık ekibi, kadının sol bacağının dizinden aşağısını kesmek zorunda kaldı.

Havalimanı direktörü  Karun Thanakuljeerapat, "Don Mueang Uluslararası Havalimanı adına en içten şekilde özür dilemek isterim. Bir daha böyle bir kaza olmayacağına dair güvence vermek istiyorum" dedi.

Thanakuljeerapat, havalimanının kadının bütün tıbbi masraflarını karşılayacağını ve daha sonra tazminat ödemek için masaya oturmaya hazır olduklarını ifade etti. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde kadının sol bacağının yürüyen kaldırımın panosunun altına sıkıştığı görülüyor. 

Thanakuljeerapat, bacağın tekrar takılamayacağı konusunda hastane tarafından bilgilendirildiğini, ancak kadının olasılığın incelenmesi için başka bir hastaneye transferini istediğini belirtti. 

Yürüyen kaldırımların her gün denetlendiğini ifade eden Thanakuljeerapat, panonun altında bavul tekerlekleri bulunduğunu ancak bunun kazaya sebep olup olmadığının bilinmediğini söyledi.