Gündem

Hasta yatağında "adalet" döviziyle açıklama yapmıştı: Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti’ne ara verdi

16 Eylül 2023 17:31

Ameliyat olduktan sonra bugün hastaneden taburcu edilen Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti’ne sağlık sorunları nedeniyle 6 Ekim’e kadar ara verdi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve akrabaları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti başlatmıştı. 

Emine Şenyaşar ve Yeşil Sol Parti'den milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar, Adalet Nöbeti’ni 846’ncı gününde Adalet Bakanlığı önüne taşımıştı 

Emine Şenyaşar, dizlerinden ameliyat olmak için Bakanlık önündeki eyleme 49’uncu gününde ara vermek zorunda kaldı. Ameliyattan çıktıktan sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaorğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da ziyaret ettiği Şenyaşar, “adalet” dövizleriyle hasta yatağında açıklama yaparak, Adalet Nöbeti’ni sürdüreceğini belirtti.

Hastaneden bugün taburcu olan Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle eylemine kısa bir süre ara verdiğini duyurdu.

Tutuklu oğlu Fadıl Şenyaşar’ın Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 Ekim’de görülecek duruşmasına kadar nöbete ara veren Şenyaşar, memleketi Şanlıurfa’ya döndü.