Gündem

Hannover'de Türk Başkonsolosluğu'na saldırı; Dışişleri yetkilileri, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'yle görüştü

27 Mart 2024 11:29

T24 Dış Haberler

Türkiye'nin Almanya'nın Hannover kentindeki başkonsolosluğuna bir saldırı yapıldığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin, "PKK yandaşları" tarafından yapıldığı belirtilen saldırıdan sonra Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'yle görüştüğü belirtildi. 

Salı akşamı Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu'na bir saldırı düzenlendiği belirtildi. 

Edinilen bilgiye göre şehirde dün akşam bir "PKK'ya destek yürüyüşü" düzenlendi ve bu yürüyüşe katılan 12 kişi ser cisimlerle Hannover Başkonsolosluğu'nun camlarını kırmaya çalıştı. 

Diplomatik kaynaklar, "Hannover’de Başkonsolosluğumuzun giriş kapısına yapılan saldırıyla ilgili dün gece yarısı Hannover’de yerel makamlarla, sonra bu sabah Ankara’da Alman Büyükelçisiyle görüşmeler yapıldı" dedi. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Alman yetkililere Almanya'daki Türk vatandaşların ve diplomatik misyonların güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğunun hatırlatıldığı belirtildi.

Kaynak, konuyla ilgili olarak Ankara'nın Berlin'de de bir girişimi olacağını ifade etti.

Dışişleri'nden açıklama

Saldırıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Saldırının ardından, Alman yetkililerle temas edilerek vatandaşlarımızın ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatılmış, Avrupa’daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği aktarılmıştır" denildi. 

Bakanlık, "PKK'nın köşeye sıkıştığını bu sebeple de Avrupa'daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerini artırdığını" ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"26 Mart gecesi PKK terör örgütü destekçileri tarafından Hannover Başkonsolosluğumuzun giriş kapısına bir saldırı düzenlenmiştir. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır.

Saldırının ardından, Alman yetkililerle temas edilerek vatandaşlarımızın ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatılmış, Avrupa’daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği aktarılmıştır.

Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde bu provokasyonlar daha büyük olaylara dönüşmemiştir.

İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir."