Gündem

Hande Erçel'in Atatürk paylaşımı sonrası Suudi marka reklam anlaşmasını feshetti

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Suudi Arabistan’da dün akşam oynanması planlanan Süper Kupa Finali, Atatürk ambargosu krizinin aşılamaması sebebiyle ertelenmişti

30 Aralık 2023 11:14

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Suudi Arabistan'da oynayacağı Süper Kupa Finali'ne Atatürk ambargosuna karşı çıkmama kararlarının ardından ünlü oyuncu Hande Erçel Instagram hesabından Atatürk fotoğrafını paylaştı. Erçel'in paylaşımı sonrası Suudi parfüm markası, Erçel ile reklam sözleşmesini feshetti. 

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Suudi Arabistan’da dün akşam oynanması planlanan Süper Kupa Finali ertelenmişti. Suudi yetkililer, futbolcuların sahaya Türkiye'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk tişörtüyle ve sözlerinin yazılı olduğu pankartla çıkmasına izin vermemişti. Bunun üzerine iki takım da maça çıkmayı reddetmiş, Türkiye'ye dönme kararı almıştı. Sosyal medyada Atatürk temalı paylaşımlar öne çıkarken Hande Erçel de Atatürk'ün fotoğrafını paylaşarak "Fikrin fikrimiz, yolun yolumuz Atam" diye yazdı. 

Erçel’in paylaşımı üzerine, parfüm markası Laverne, oyuncu ile olan reklam anlaşmasını feshetti.

Markanın X hesabından yapılan paylaşımda "En kolay kararlar vatanla ilgili kararlardır ve vatan kırmızı çizgi olduğu için Laverne, Hande Erçel ile olan reklam sözleşmesini feshetmeye karar vermiştir" denildi.